Individuele behandelingen - De Vrije Kameleon
Individuele coaching richt zich op competentie- en/ of persoonlijke ontwikkeling binnen een werkomgeving en/ of in de persoonlijke sfeer.
Bewustzijn, gedragsverandering, Persoonlijke ontwikkeling, Competentie ontwikkeling, Persoonlijk leiderschap , Overspannenheid
15539
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15539,page-child,parent-pageid-16353,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Innerlijke verbinding

‘Verbinding maken is mijn kracht’

Wat is een trauma
'Alles is in jou aanwezig. Wat zorgt ervoor dat je niet helemaal tot jouw recht komt? Samen sporen we blokkades op.'

Met mijn manier van begeleiden, richt ik mij op mensen die door een bepaalde situatie of gedrag in hun dagelijkse leven, op het werk- of in hun privéomgeving, worden belemmerd en/of vastlopen. Een situatie is er vaak niet voor niets. Bepaald gedrag heeft je eerder in het leven veel opgeleverd. De oorsprong van ons gedrag ligt dan ook vaak ergens in het verleden. Onze behoeften zijn tijdens het opgroeien, vaak onbedoeld, niet altijd gezien of vervuld. Als onbewuste reactie hierop hebben we onze eigen strategieën ontwikkeld. Deze strategieën hebben invloed op de manier van:

-Hoe we in het leven staan

-Hoe we contact maken met anderen

-En hoe we in verbinding zijn met ons lichaam en energie

Hoe een strategie zich ontwikkelt en tot uiting komt, kan voor iedereen verschillend zijn. We hebben ze allemaal. Vooral wanneer wij in contact met anderen zijn of met stresssituaties te maken krijgen, wordt het goed zichtbaar. Pas op het moment dat een strategie niet meer passend is, je juist in de weg gaat zitten of als je vastloopt, ga je op zoek naar hulp. Wil je hier meer over lezen? Lees dan deze blog.

Om meer inzicht in jouw strategieën oftewel karakterstructuur te krijgen, kun je ook een gratis test doen. Kik hier. Jouw vraag hangt vaak met jouw karakterstructuur samen. De basis waar vanuit ik werk.

We werken toe naar meer  

-Inzicht (bewustzijnsverruiming)

-Ontspanning

-Vitaliteit

-Energie verdeling

-Persoonlijk leiderschap

-Zelfvertrouwen

-Innerlijke kracht

-Lichaamsbewustzijn

-Voelen

-Balans tussen denken, voelen en doen

-Verbinding met jouw omgeving

Contact opnemen

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je vrijblijvend contact met mij opnemen, klik dan hier. Stuur mij een berichtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Belangrijke documenten 
  • Op elke sessie zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 
  • Aan het begin van een traject of eerste sessie dien je een behandelovereenkomst te ondertekenen.
  • Ter inzage zie je een mogelijke opbouw van een traject
  • Er is een klachtenreglement die je hieronder kunt inzien. Mocht je een klacht hebben dan hoor ik dat heel graag. 
Downloads

Ik ben aangesloten bij de BATC (Beroepsorganisatie voor therapeuten). 

 

 

Klik hier voor meer informatie.

Hoe ik volgens de natuurgerichte principes van de BATC werk;

ENERGIE

Energie is overal. In het lichaam maar ook buiten het lichaam. Tussen mensen, dieren, in ruimtes en omgevingen. Veel mensen hebben een oriëntatie buiten zichzelf en zijn minder in verbinding met hun lichaam en gevoel. Vooral als er sprake is van overbelasting van ons zenuwstelsel door stressvolle situaties, valt het zenuwstelsel terug op het bekende overlevingsmechanisme. Om weer in contact te komen met ons lichaam en gevoel zet ik lichaamsgerichte begeleiding in. Door lichaamssignalen te herkennen en het opsporen van prettige en onprettige lichaamssensaties ontstaat er meer lichaamsbewustzijn. Ondersteunend werk ik met (systeem) energie en zet contact-, grenzen-, mindfulness-, meditatie-, visualisatie-, ademregulatie, en grondingsoefeningen in.

PRIKKELOVERDRACHT

De hersenen kunnen door stresssituaties of triggers in het hier en nu of in het verleden soms maar gedeeltelijk functioneren. Het driedelige brein (neo cortex, limbisch brein en het autonome zenuwstelsel) werkt dan minder goed samen. De bouwstenen van een ervaring zijn de zintuiglijke waarnemingen (beelden, geluiden, geuren, smaken en tastervaringen), gedachten, emoties, bewegingen en lichaamssensaties. Het is van de belang om te weten hoe deze samenwerking verloopt en bij welke bouwstenen er afwezigheid of over activatie is. Ook het herkennen van triggers en fysieke signalen die duiden op veiligheid en/of gevaar is van belang. Er wordt toegewerkt naar samenhang binnen het lichaam, reorganisatie van het functioneren van het zenuwstelsel en gedrag. Mijn lichaamsgerichte begeleiding stimuleert het zelf herstellende vermogen van geest en lichaam.

DRAINAGE

Blokkades zoals vastzittende energie in het lichaam, opgekropte emoties en belemmerende gedachten kunnen iemand geestelijk en/of fysiek ziek maken. Wanneer we de energie en prikkeloverdracht stimuleren en ruimte maken voor ontlading kunnen blokkades (spanning, gestolde energie en intense emoties) vrijkomen. Dit doen we onder andere door lichaamsgerichte begeleiding of brugtechnieken (somatische of lichaamsbrug, affectbrug, adembrug en zinnetjesbrug) in te zetten. Door het ontladen ontstaat er in het lichaam meer balans tussen spanning en ontspanning.

VOEDING

We krijgen voeding op verschillende manieren binnen. Ik heb het dan over letterlijke voeding. Wat eten we? Maar ook over figuurlijke voeding. Welke gedragspatronen hanteren we? Hoe voeden we ons lichaam met ontspanning en activiteit. Hoe praten we tegen onszelf? Hoe ziet ons slaappatroon eruit? Kortom hoe zorg jij voor jezelf? Waar voed jij jezelf allemaal mee? Binnen mijn lichaamsgerichte ondersteuning, krijgt dit onderwerp ruimschoots aandacht.

PSYCHE

Het effect van mijn behandelingen is bewustzijnsverruiming. Je krijgt dieper inzicht omdat je in verbinding bent met je hoofd, hart en lichaam. Ervaringen worden doorleefd en meer belichaamd. Ook heeft dieper inzicht in jouw overlevingsmechanismen en belemmerende patronen een positief effect omdat je ze eerder opmerkt en kunt tackelen. We werken toe naar herstel van verbondenheid. Want wanneer je leert weer in contact te zijn met je lichaam en daar naar leert luisteren, ontstaat er verbinding met ons innerlijk kompas en levensenergie. Ik zet daarbij onder andere Voice Dialogue, integreren van verschillende delen, transactionele analyse (TA), rituelen, systeemgericht- en ervaringsgericht werken.

De Vrije Kameleon
‘Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Contactgegevens:
Sirpa van der Steen – Ilsink
06-55831296

BATC therapeut
Erkend Coach

Copyright © De Vrije Kameleon All Rights Reserved   |   Design & webdevelopment door Studio3bis.nl | Fotografie door Marco Ferrageau