Over mij - De Vrije Kameleon
Coaching gaat over leren, ontwikkelen en gedragsverandering. Om gedrag te veranderen is inzicht in eigen gedrag en patronen belangrijk. Deelnemers zijn eigenaar van de ontwikkeling en onderdeel van de verandering. Ik faciliteer individueel leren en collectief leren binnen teams, afdelingen en/of organisaties. Leren door het expliciet zichtbaar maken van verschillen en overeenkomsten om vervolgens tot gezamenlijke betekenissen te komen die leiden tot onderlinge samenhang, afstemming en organisatieontwikkeling. Tijdens de coachsessies maak ik zoveel mogelijk gebruik van hier en nu situaties.
leren, ontwikkelen, gedragsverandering, inzicht, patronen, eigenaarschap, teamleren, zelforganiseren, collectief leren, individueel leren, verschillen, energie, overeenkomsten, organisatie leren
15566
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15566,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Over mij

‘Binnen De Vrije Kameleon combineer ik alle bronnen van kennis.’

'Ik geloof in de kracht van zichtbaarheid en zuiverheid.'

Ik heet Sirpa (1975), ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Dit is wat anderen over mij zeggen. ‘Je bent eerlijk, open, kwetsbaar. Je luistert en benoemt wat je ziet en voelt. Je bent slim, rustig, creatief, begripvol, onbevooroordeeld en steunend. Je ziet mensen, maakt veilig, stemt af en bent intuïtief. Je hebt humor en zelfspot. Je bent vrolijk, positief, relativerend en gevoelig.’

Ze schrijven. ‘Het contact met jou brengt ruimte en inzicht. Je leert me mijzelf te accepteren en te omarmen. Ik kan mezelf zijn. En voel geen angst om mezelf helemaal te laten zien. Ik voel me op mijn gemak. En voel grote verbondenheid. Bij jou voel ik me thuis en begrepen. Alles mag er zijn en heeft bestaansrecht. Ik ben niet bang dat je mij zult veroordelen of afwijzen. In verbinding met jou voel ik mijzelf. Zelfs als dat zelf even niet zo goed lukt. Jouw intuïtie en inlevingsvermogen kunnen soms voelen wat ik zelf niet kan voelen. Dat helpt mij verder in mijn zelfonderzoek!’ Wil je meer recensies lezen, klik hier.

Mijn ontwikkeling als professional begon toen ik in 2000 mijn gevoel ging volgen. Ik startte een deeltijd opleiding om mij om te scholen en vond daarnaast een relevante baan in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Dit bleek een schot in de roos. Met veel energie kon ik mij de afgelopen 20 jaar, binnen het sociale domein en (hoger) onderwijs, professioneel en persoonlijk verder ontwikkelen. Naast onderstaand opleidingstraject heb ik veel (zelf) onderzoek gedaan door het volgen van (leer) therapie, coaching, workshops, trainingen, bijeenkomsten, lezingen.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, zowel reguliere- als meer natuurgerichte opleidingen. Wat de verschillende opleidingen met elkaar verbindt, is het werken met (gedrags-)patronen en het begeleiden van ontwikkel- en groeiprocessen van individuen en groepen.

Opleidingen natuurgerichte vaktherapeut

-Post HBO Lichaamsgerichte Trauma Coaching (2018) bij het Atma Instituut. Check hier voor meer informatie.

-HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2004)

Specialisaties

-Terug naar je natuur (2021)

-Neuro affectieve ontwikkelingspsychologie en interventies (2019-2020)

-Werken met overlevingsmechanismen (karakterstructuren) (2018-2019)

-Voedingstherapie (2019)

-Systemisch werken (2017)

-Paarden coaching; algemeen, systemische paarden coaching, paarden coaching met teams en paardencoaching met kinderen (2016-2017)

Trainingen, bijeenkomsten en workshops: 

-Emotie eten (2019)

-Training Leadership & Influence (2019)

-Mindfulness (2015)

-Verschillende workshops en lezingen bewustzijnsverruiming, stress reducerende oefeningen & innerlijke groei

Opleidingen trainer en coach

-Master Organisatie Coaching (2014)

-Pre-master Competentie Gericht Coachen  (individuen en teams) (2011)

-Post HBO Pedagogische Didactische Vaardigheden (2008)

-Middelbare Hotelschool (1999)

Werkervaring en focus

In eerste instantie begeleidde ik groepen en individuele cliënten binnen de GGZ. Daarna ben ik gaan werken als docent. trainer en coach binnen het hoger onderwijs van de Faculteit Sociaal Werk en Educatie, opleiding SPH. En begeleidde ik met name groepen en individuele studenten of teams uit het werkveld. In 2015 ben ik mijn praktijk De Vrije Kameleon gestart. Uiteindelijk heb ik in 2018 mijn vaste baan opgezegd om mij volledig op mijn passie en eigen praktijk te richten. Meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen? Klik dan hier voor mijn linkedIn profiel.

Persoonlijke ervaringen en drijfveren

Mijn leven, het vastlopen en vooral de manier waarop ik hiermee ben omgegaan, hebben mij naast alle verworven kennis gevormd als mens en professional. Door deze ervaringen middels het schrijven van blogs met je te delen, hoop ik je te inspireren. Binnen al mijn activiteiten probeer ik kwetsbaarheid, (persoonlijke) ontwikkeling en verbinding laagdrempelig te maken.

(Ervarings-)deskundigheid

-Observatie en reflectie

-Bewustzijn en vertraging

-Ervaren en voelen

-Samen en onderzoeken

-Leren en ontwikkelen

-Communicatie en contact

-Stress en overlevingsmechanismen

-Cultuur, gedrag-, interactie- en relatiepatronen

Extra werkzaamheden

Naast natuurgerichte behandelingen, groepscoaching en workshops geef ik ook trainingen en gastlessen.

De Vrije Kameleon
‘Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Contactgegevens:
Sirpa van der Steen – Ilsink
06-55831296

BATC therapeut

Erkend Coach

Copyright © De Vrije Kameleon All Rights Reserved   |   Design & webdevelopment door Studio3bis.nl | Fotografie door Marco Ferrageau en Steef & Suus