Over mij - De Vrije Kameleon
Coaching gaat over leren, ontwikkelen en gedragsverandering. Om gedrag te veranderen is inzicht in eigen gedrag en patronen belangrijk. Deelnemers zijn eigenaar van de ontwikkeling en onderdeel van de verandering. Ik faciliteer individueel leren en collectief leren binnen teams, afdelingen en/of organisaties. Leren door het expliciet zichtbaar maken van verschillen en overeenkomsten om vervolgens tot gezamenlijke betekenissen te komen die leiden tot onderlinge samenhang, afstemming en organisatieontwikkeling. Tijdens de coachsessies maak ik zoveel mogelijk gebruik van hier en nu situaties.
leren, ontwikkelen, gedragsverandering, inzicht, patronen, eigenaarschap, teamleren, zelforganiseren, collectief leren, individueel leren, verschillen, energie, overeenkomsten, organisatie leren
15566
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15566,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Over mij

‘Binnen De Vrije Kameleon combineer ik alle bronnen van kennis.’

'Ik geloof in de kracht van zichtbaarheid en zuiverheid.'

Ik heet Sirpa (1975), ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Dit is wat anderen over mij zeggen. ‘Je bent eerlijk, open, kwetsbaar. Je luistert en benoemt wat je ziet en voelt. Je bent slim, rustig, creatief, begripvol, onbevooroordeeld en steunend. Je ziet mensen, maakt veilig, stemt af en bent intuïtief. Je hebt humor en zelfspot. Je bent vrolijk, positief, relativerend en gevoelig. Het contact met jou brengt ruimte en inzicht. Je leert me mijzelf te accepteren en te omarmen. Ik kan mezelf zijn.  Ik voel me op mijn gemak. En voel grote verbondenheid. Bij jou voel ik me thuis en begrepen. Alles mag er zijn en heeft bestaansrecht. Ik ben niet bang dat je mij zult veroordelen of afwijzen. In verbinding met jou voel ik mijzelf. Zelfs als dat zelf even niet zo goed lukt.’ Wil je meer recensies lezen, klik hier.

Op mijn 18e (1994) raakte ik, door het letterlijk en figuurlijk vastlopen met mezelf, geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en hechting. Mijn ontwikkeling als professional begon toen ik in 2000 nog meer mijn gevoel ging volgen. Geïnspireerd door de hechtingstheorie in combinatie met mijn levenservaringen besloot ik me om te laten scholen. Ik vond de deeltijd opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en een relevante baan in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Dit bleek een schot in de roos. Met veel energie kon ik mij de afgelopen 22 jaar, binnen het sociale domein en (hoger) onderwijs, professioneel en persoonlijk verder ontwikkelen. Naast reguliere opleidingen en werk heb ik veel (zelf) onderzoek gedaan naar hechting, trauma, communicatie, systemen en bewustzijnsverruiming. Door het leven te ervaren, maar ook door het volgen van (leer) therapie, coaching, workshops, trainingen, specifieke opleidingen, bijeenkomsten en lezingen. Ook zeer buitengewone omdat ik nieuwgierig ben van aard en niets uitsluit.

Basis opleidingen

-Post HBO Lichaamsgerichte Trauma Coaching (2018) bij het Atma Instituut. Check hier voor meer informatie.

-HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2004)

Extra specialisaties

-Ademcoachopleiding (2023)

-Terug naar je natuur (2021)

-Neuro affectieve ontwikkelingspsychologie en interventies (2019-2020)

-Werken met overlevingsmechanismen (karakterstructuren) (2018-2019)

-Voedingstherapie (2019)

-Systemisch werken (2017)

-Paarden coaching; algemeen, systemische paarden coaching, paarden coaching met teams en paardencoaching met kinderen (2016-2017)

Trainingen, bijeenkomsten en workshops: 

-Do-In Yoga Retraite Jaarcursus (2023)

-Supervisie lichaamsgericht werk (2021 en 2022)

-Emotie eten (2019)

-Training Leadership & Influence (2019)

-Mindfulness (2015 en 2016)

-Jaarlijks verschillende workshops en lezingen bewustzijnsverruiming, stress reducerende oefeningen & innerlijke groei

Opleidingen trainer en coach

-Master Organisatie Coaching (2014)

-Pre-master Competentie Gericht Coachen  (individuen en teams) (2011)

-Post HBO Pedagogische Didactische Vaardigheden (2008)

-Middelbare Hotelschool (1999)

Werkervaring en focus

In eerste instantie begeleidde ik groepen en individuele cliënten binnen de GGZ. Daarna ben ik gaan werken als docent. trainer en coach binnen het hoger onderwijs van de Faculteit Sociaal Werk en Educatie, opleiding SPH. En begeleidde ik met name groepen en individuele studenten of teams uit het werkveld. In 2015 ben ik mijn praktijk De Vrije Kameleon gestart. Uiteindelijk heb ik in 2018 mijn vaste baan opgezegd om mij volledig op mijn passie en eigen praktijk te richten. Meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen? Klik dan hier voor mijn linkedIn profiel.

Persoonlijke ervaringen en drijfveren

Mijn leven, het vastlopen en vooral de manier waarop ik hiermee ben omgegaan, hebben mij naast alle verworven kennis gevormd als mens en professional. Door deze ervaringen middels het schrijven van blogs met je te delen, hoop ik je te inspireren. Binnen al mijn activiteiten probeer ik gevoel, authenticiteit en verbinding laagdrempelig te maken.

(Ervarings-)deskundigheid

-Observatie en reflectie

-Bewustzijn en vertraging

-Ervaren en voelen

-Aanwezig zijn

-Autonoom en samen

-Communicatie en contact

-Stress en overlevingsmechanismen

-Cultuur, gedrag-, interactie- en relatiepatronen

Extra werkzaamheden

Naast innerlijke verbindingssessies, groepsverbindingssessies en workshops geef ik ook trainingen en gastlessen.

De Vrije Kameleon
‘Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Contactgegevens:
Sirpa van der Steen – Ilsink
06-55831296

Copyright © De Vrije Kameleon All Rights Reserved   |   Design & webdevelopment door Studio3bis.nl | Fotografie door Marco Ferrageau en Steef & Suus