Groepsverbinding - De Vrije Kameleon
coaching is gericht op competentieontwikkeling binnen de context van een organisatie. Het gaat gepaard met teamleren en individueel leren.
collectief leren, individueel leren, bewustzijn, communicatieve vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, eigenaarschap, competentieontwikkeling, groepsontwikkeling, zelforganisatie
15517
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15517,page-child,parent-pageid-16353,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Groepsverbinding

‘Is gericht op authenticiteit, onderlinge vertrouwen en verbinding’

‘Ik zie uitdaging in de ruimte dragen voor alle deelnemers. Met als doel het vertrouwen en het onderlinge contact te versterken'. Voor elke groep de basis voor verbinding en vertrouwen.

Mijn ondersteuning is gericht op groepsontwikkeling. Het gaat gepaard met groepsleren en individueel leren. Om te leren is inzicht in eigen gedrag en patronen belangrijk.

Ieder mens is uniek en heeft bijzondere kwaliteiten. Binnen een groep is vaak heel veel potentieel aanwezig. Wat er niet altijd uitkomt. We werken aan het zichtbaar maken van verschillen en overeenkomsten. Ook zaken die ertoe doen zoals emoties, ervaringen en zienswijzen komen op tafel.

In een groep is vaak een onzichtbare stroom aanwezig, de onderstroom. Dingen worden niet uitgesproken. Je voelt het, maar we hebben het er niet over. Bijvoorbeeld gevoelens van wantrouwen en indirecte weerstand. Gedoe over macht en onmacht. We communiceren en reageren op elkaar. Denk maar bijvoorbeeld aan families waar vervelende ervaringen niet worden gedeeld en/of uitgesproken. Teams waar ‘niemand’ elkaar echt durft aan te spreken. Organisaties waar grote afstand tussen het management en de werkvloer bestaat, etc. We hebben vaak de beste intenties. En soms hebben we het te druk om stil te staan bij ons gezamenlijke proces. Met elkaar creëren we soms patronen waarin het samenwerken of samenleven minder lekker loopt en wel wat aandacht kan gebruiken.

Ik heb het talent deze onderstroom boven water te krijgen. Wat speelt er allemaal? Ik ben al jaren gefascineerd door het gedrag van mensen. De manier waarop wij gevormd zijn, heeft invloed op de manier waarop we contact met elkaar maken. Wanneer patronen aan de oppervlakte komen en gezien worden, kan er ruimte ontstaan voor zowel individuele en collectieve groei en ontwikkeling. Meer lezen, klik dan hier.

Speciale focus

-Veiligheid

-Verbinding

-‘Gedoe op tafel’

-(Individuele- en collectieve) gedragspatronen

-Groepsontwikkeling

-Groepsverbinding

-Eigenaarschap

-Authenticiteit

Door middel van oefeningen, beweging, de inzet van een paard en/of onder de waterlijn delen, ontstaat er meer innerlijke verbinding en ben je in staat jezelf meer autonoom in de groep te laten zien. Wat direct effect heeft op het collectief. Hoe meer mensen in staat zijn zichzelf zuiver (zonder strategieën) in te brengen hoe meer verbinding er ontstaat en de collectieve energie gaat stromen.

Ik kan werkvormen voor diverse grote en kleine groepen inzetten. Ik ben opgeleid in de zakelijke organisatie en management kant, maar ook in de persoonlijke en ontwikkelingskant. Juist deze combinatie maakt mij flexibel in het begeleiden, werkvormen ontwerpen en vormgeven van een traject, opdracht, training en/of workshop dat aansluit op een specifieke praktijksituatie. Hiervoor gaan we op zoek naar kwaliteiten binnen de groep die bijdragen aan het gemeenschappelijke doel. In het traject zet ik mijn talent in mensen met elkaar in contact te brengen. Bovendien breng ik mijn expertise op het gebied van communicatie, oplossingsgericht- en systemisch werken, groepsdynamiek en het creëren van leeromgevingen voor groepen mensen in.

Bij mij krijg je de kans meer met elkaar te verbinden. Dat is interessant voor bestaande groepen (relaties, families, teams, etc.), maar ook voor nieuwe groepen. Je kunt maar meteen een stevige basis van veiligheid en vertrouwen neerzetten. Zijn jullie hierin geïnteresseerd, neem dan contact met me op.

De Vrije Kameleon
‘Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Contactgegevens:
Sirpa van der Steen – Ilsink
06-55831296

Copyright © De Vrije Kameleon All Rights Reserved   |   Design & webdevelopment door Studio3bis.nl | Fotografie door Marco Ferrageau