Werkwijze - De Vrije Kameleon
Organisatie coaching is de organisatie een bepaalde kant op laten bewegen binnen een bepaalde context die gewenst is, een verandertraject waarbij leren centraal staat. Een organisatie bestaat uit mensen en die mensen zijn belangrijk als het om organisatie coaching gaat.
Bottom up processen, collectief leren, organisatieontwikkeling, cultuurverandering
15532
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15532,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Werkwijze

‘Hoe je kijkt, maakt wat je ziet’

‘Iedereen kijkt op een andere manier naar de werkelijkheid. Bij mij is er ruimte voor al die verschillende zienswijzen. Zodat er meer verbinding kan ontstaan.'

Uit mijn persoonlijke- en professionele ervaringen, kennis en ontwikkeling heb ik mijn eigen begeleidingsstijl ontwikkeld. Deze stijl bestaat uit vier duidelijke benaderingen.

1. Holistische benadering

Ik kijk naar de mens als geheel. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Het kan zijn dat de vraag waarmee je komt niet op zichzelf staat. De oorzaak van jouw vraag kan misschien ergens anders zitten, dan je in eerste instantie denkt. Mijn holistische benadering betekent een bredere kijk op jou als mens als geheel. Ik coach jou volgens 5 natuurgerichte principes; energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst (psyche). We kijken naar jouw energie. Energie is de basis van het leven. Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel. Binnen mijn benadering coach ik jou om lichaam en geest meer met elkaar te verbinden (prikkeloverdracht). We kijken naar toxische belasting. Wat komt van buiten en wat van binnen. Kunnen we deze verminderen of zelfs loslaten. Bovendien besteden we aandacht aan voeding. En als laatste besteden we ruim aandacht aan bewustzijnsverruiming (levenskunst). Dieper inzicht in jouw situatie zorgt voor meer aanwezigheid in het moment en keuze vrijheid. Wil je er meer over lezen, dan verwijs ik je naar bovenstaande link.

2. Lichaamsgerichte benadering

Wat ik om mij heen ervaar is dat wij mensen erg vaak in ons hoofd zitten. We zijn vaak onvoldoende in verbinding met ons lichaam. Ons lichaam geeft informatie, maar we merken het niet op. We worden veel afgeleid, zijn vluchtig en ervaren spanning. Je wilt dingen anders, maar hoe? Om ons eigen leven zelf te kunnen vormgeven, is de verbinding met ons lichaam en voelen cruciaal.

3. Systeemgerichte benadering

Om inzicht te krijgen in belemmerende gedragspatronen en overtuigingen is het interessant de situatie binnen een breder perspectief te onderzoeken via een systemische benadering. Jij bent namelijk onderdeel van een groter geheel, een systeem. Onder systemen versta ik gezin, familie, team of organisatie. Elk systeem kent zijn eigen dynamiek en alle leden beïnvloeden elkaar.

4. Oplossingsgerichte benadering

Jouw eigen zelfoplossende vermogen is voor mij uitgangspunt. Ik volg jouw proces en draag werkvormen aan die je helpen jouw eigen antwoorden te vinden. Je bent je eigen expert. Ik laat jou ervaren. De focus ligt op het toewerken naar een gewenste situatie met haalbare stappen en succeservaringen.

Ruimte dragen 

Ik loop een tijdje met je mee. Naast je. In verbinding. Echt contact. Dichtbij. En met aandacht. Samen creëren we een vrije ruimte om te vertragen, te verdiepen, te onderzoeken, te ervaren en te voelen. Spannend, schaduwkanten, zwaar, gek, blij, speels, verdrietig, kwetsbaar, boos, schaamte, schuld…… Het maak niet uit. Alles mag er zijn. Zonder oordeel. Ik voel met je mee, daag je uit, deel met je, sluit aan of spiegel je. En draag de ruimte om jezelf te kunnen zijn.

Natuurlijke omgeving

Mijn sessies vinden binnen mijn eigen praktijk vanaf een stoel of een massagetafel plaats. Of als daar behoefte aan is in de duinen of het strand. Een natuurlijke omgeving heeft een positieve werking op ons welzijn. Ik werk ook graag met paarden samen omdat ze zo gevoelig zijn en ons onderbewustzijn, lichaamstaal en emoties kunnen spiegelen.  Paarden nemen tijdens de sessie kleine verschillen waar en reageren hier direct op. Jouw bewustzijnsproces wordt hiermee versneld. Je hoeft geen paardenliefhebber te zijn of ervaring met paarden te hebben. Je mag er zelfs ook een beetje bang voor zijn. We werken samen met het paard vanaf de grond.

Traject/workshop/sessie op maat

Ik ben flexibel in het vormgeven van een traject, workshop en/of sessie. Ik ontwerp daarbij werkvormen die aansluiten op een specifieke praktijksituaties.

Aanpak

Ik begin altijd met een (gratis) intakegesprek. Tijdens de intake maken we kennis, onderzoeken we de situatie en maken wederzijdse verwachtingen helder. Na de intake en wederzijdse klik, kom ik met een voorstel voor een traject, waarin de vraag, doelen en wederzijdse verwachtingen zijn vastgelegd. Om zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten, evalueer ik tijdens het traject regelmatig het proces en de inhoud.

De coaching vindt plaats in Leidschendam-Voorburg op één van de twee werklocaties van De Vrije Kameleon. Het kan ook op een andere plek als daar behoefte aan is.

Om kennis te maken met mijn manier van werken, kun je ook eerst een eenmalige sessie of workshop volgen.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met me op.

De Vrije Kameleon
‘Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Contactgegevens:
Sirpa van der Steen – Ilsink
06-55831296

Natuurgerichte Vakspecialist
Erkend Coach

Copyright © De Vrije Kameleon All Rights Reserved   |   Design & webdevelopment door Studio3bis.nl | Fotografie door Marco Ferrageau en Steef & Suus