Werkwijze - De Vrije Kameleon
Organisatie coaching is de organisatie een bepaalde kant op laten bewegen binnen een bepaalde context die gewenst is, een verandertraject waarbij leren centraal staat. Een organisatie bestaat uit mensen en die mensen zijn belangrijk als het om organisatie coaching gaat.
Bottom up processen, collectief leren, organisatieontwikkeling, cultuurverandering
15532
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15532,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Werkwijze

‘Hoe je kijkt, maakt wat je ziet’

‘Iedereen kijkt op een andere manier naar de werkelijkheid. Bij mij is er ruimte voor al die verschillende zienswijzen. Zodat er meer verbinding kan ontstaan.'

Ik begeleid individuen bij het versterken van de innerlijke verbinding en groepen bij het vergroten van groepsverbinding. Uit mijn persoonlijke- en professionele ervaringen, kennis en ontwikkeling is mijn begeleidingsstijl ontwikkeld. Mijn stijl bestaat uit vier verschillende benaderingen die aansluiten op mijn expertise van verbinding.

1. Lichaamsgerichte benadering

Mijn lichaamsgerichte benadering betekent een bredere kijk op jou als mens als geheel. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Het kan zijn dat de vraag waarmee je komt niet op zichzelf staat. Dat de oorzaak van jouw vraag misschien ergens anders is te vinden dan je in eerste instantie verwacht.

2. Oplossingsgerichte benadering

Jouw oplossende vermogen is voor mij uitgangspunt. Ik volg jouw proces en draag werkvormen aan die je helpen jouw eigen antwoorden te vinden. Je bent je eigen expert. Ik laat jou ervaren. De focus ligt op het toewerken naar een gewenste situatie met haalbare stappen en succeservaringen.

3. Gelijkwaardige benadering

Ik loop een tijdje met je mee. Naast je. In verbinding, echt contact en met aandacht. Samen creëren we een vrije ruimte om te vertragen, te verdiepen, te onderzoeken, te ervaren en te voelen. Spannend, schaduwkanten, zwaar, gek, blij, speels, verdrietig, kwetsbaar, boos, schaamte, schuld…… Het maak niet uit. Alles mag er zijn. Zonder oordeel. Ik voel met je mee, daag je uit, deel met je, sluit aan of spiegel je. En draag de ruimte om jezelf te kunnen zijn.

4. Systeemgerichte benadering

Vanuit een innerlijke verbinding met onszelf kan er een meer zuivere verbinding met een ander of omgeving worden gemaakt. Naast het onderzoeken van individuele belemmerende patronen ben ik opgeleid groepen (gezin, familie, vrienden, team of organisatie) te coachen.

Mijn benadering is gericht op het waarnemen van collectieve belemmerende en/of stimulerende gedragspatronen en overtuigingen. Alle leden beïnvloeden elkaar en elke groep kent zijn eigen dynamiek.

Natuurlijke omgeving

Mijn sessies vinden binnen mijn praktijk plaats. Of als daar behoefte aan is in de duinen of op het strand. Een natuurlijke omgeving heeft een positieve werking op ons welzijn. Ik werk ook graag met paarden samen omdat ze zo gevoelig zijn en ons onderbewustzijn, lichaamstaal en emoties kunnen spiegelen. Paarden nemen tijdens de sessie kleine verschillen waar en reageren hier direct op. Jouw bewustzijnsproces wordt hiermee versneld. Je hoeft geen paardenliefhebber te zijn of ervaring met paarden te hebben. Je mag er zelfs ook een beetje bang voor zijn. We werken samen met het paard vanaf de grond.

Traject/workshop/sessie op maat

Ik ben flexibel in het vormgeven van een traject, workshop en/of sessie. Ik ontwerp daarbij werkvormen die aansluiten op specifieke praktijksituaties.

Aanpak

We starten altijd met een vrijblijvende intake. Tijdens dit gesprek maken we kennis, onderzoeken we de situatie en maken wederzijdse verwachtingen helder. Na de intake en wederzijdse klik, kom ik met een voorstel voor een traject. Daarin zijn de vraag, doelen en wederzijdse verwachtingen vastgelegd. Om zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten, evalueer ik tijdens het traject regelmatig het proces en de inhoud. Mocht je liever een persoonlijke intake hebben, maak dan een afspraak voor een intake in mijn praktijk. Voor meer informatie, zie ook tarievenOm kennis te maken met mijn manier van werken, kun je ook eerst een eenmalige sessie of workshop volgen.

Sessies vinden plaats in Leidschendam-Voorburg. Het kan ook op een andere plek als daar behoefte aan is.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met me op.

De Vrije Kameleon
‘Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Contactgegevens:
Sirpa van der Steen – Ilsink
06-55831296

Copyright © De Vrije Kameleon All Rights Reserved   |   Design & webdevelopment door Studio3bis.nl | Fotografie door Marco Ferrageau en Steef & Suus