Reviews - De Vrije Kameleon
16263
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16263,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Reviews

Mijn sessies zijn vaak intens en heel persoonlijk.

Om een indruk te krijgen van mijn sessies en ieders privacy te waarborgen,

worden alle reviews ongecensureerd en anoniem op mijn website geplaatst.

Ik heb Sirpa leren kennen in de zwaarste periode van mijn leven. Ik heb van het eerste moment zo'n enorm fijn gevoel en echte klik gehad met haar. Het was voor mij direct duidelijk dat ik bij haar in de juiste handen was om mijn struggles te overwinnen en mijn leven weer op de rit te krijgen. In de maanden die volgden heb ik door middel van de ademtherapie zaken kunnen verwerken en weer gelukkig in het leven te staan. De steun die ik rondom de sessie voelde waren zo waardevol en ik voelde me daardoor met iedere sessie beter. Ik heb zoveel over mezelf, gevoel en de toekomst geleerd dat het echt een enorme verrijking is in mijn leven. En zeker niet alleen korte termijn. Het mooie is dat door met Sirpa te werken aan mezelf ik ook heel anders in het leven ben komen te staan en dus naar de toekomst kijk. Ondanks dat de verandering met vallen en opstaan gaat geeft alles wat we hebben gedaan me zoveel kracht en sterk gevoel dat ik ervan overtuigd ben dat het lukt. Ik kan iedereen dan ook van harte aanbevelen met Sirpa aan de slag te gaan. Sirpa is een van de mooiste, warmste en eerlijkste mensen die ik ken. Je kan niet anders als van haar gaan houden tijdens je eigen zoektocht naar herstel, geluk, verbetering van jezelf. Man, 40+ jaar (2024)
Sirpa – Een Inspirerende Persoon
In deze recensie wil ik graag mijn bewondering uiten voor Sirpa, een persoon die duidelijk een diepgaande impact heeft gehad op mijn leven. Haar vermogen om belemmerende patronen te doorbreken en potentieel te ontdekken, is werkelijk inspirerend. Sirpa heeft een unieke manier om mensen te helpen hun ware potentieel te vinden. Ze legt bloot welke patronen zijn ontstaan door aanpassingen in mijn vroege jeugd en moedigde mij aan om deze te onderzoeken. Samen met haar heb ik nieuwe perspectieven ontdekt en andere stappen in mijn persoonlijke groei mogen maken. Wat ik het meest waardeer aan Sirpa is haar brede kijk op het leven. Haar begeleiding is waardevol en haar aanwezigheid is inspirerend. Kortom, Sirpa is een bijzondere persoon die mij heeft geholpen om over belemmeringen heen te stappen. Ik ben dankbaar dat ik haar heb leren kennen en ik kijk uit naar verdere ontdekkingen en groei. 🌟Man, 40 jaar (2024)
Sirpa heb ik gevraagd om mijn klankbord te zijn in mijn proces van 'bewuster zijn'. Ik wist dat ik met deze vraag bij haar 'moest' zijn. Vertrouwen en veiligheid. Elke sessie is weer anders en vaak weet ik niet precies wat mijn vraag van dat moment is. Elke keer weer ga ik verwonderd naar huis met inzichten die mij in korte tijd weer zoveel verder hebben gebracht. Dankbaar 🌺 Vrouw, 60+ (2024)
Lieve Sirpa,
Dank je voor je hulp en enorme expertise. Ik wil graag een review achterlaten. Maar hoe kan ik dit beschrijven? Het was zo ontastbaar en toch ook zo eigen. Ik ervaar dat het nu dat het heel goed gaat met mij. Ik betreed de wereld in verbinding met mijzelf en met anderen. Ik merk dit thuis, in mijn werk en in alles wat ik tegenkom. Dat verschil is niet in een paar woorden te vangen. Wat heb ik veel waardevolle inzichten gekregen. Ik vond het vaak spannend en vooral heel bijzonder. Ik merkte al snel dat ik in goede handen was en ging op ontdekkingstocht. Het begon als een reis naar het onbekende en leerde als snel dat het niet onbekend was, maar dat ik mijzelf heb ontmoet. Ik kon naar mijn gevoel, aankijken waar ik op vastliep en dit verwerken. Heel fijn! Dank je! Vrouw, 40+ (2022)
Wat betreft jouw werkwijze, kan ik het volgende zeggen:
De betrokkenheid van Sirpa is helend. In het werken met een opstelling (systemisch werk) is ze geaard, geïnteresseerd en prettig in het contact.
Normaliter ben ik niet zo enthousiast over opstellingen. De hallaluja stemming over de magie van de opstelling vind ik niet zo fijn. Het gaat vaak voorbij aan wat de deelnemers echt denken en voelen.
Sirpa blijft echter rustig en geïnteresseerd. Ze stelt goede en verhelderende vragen. Ze is echt met mij bezig als cliënt, en niet mij te gebruiken als bewijs voor de superieure aanpak van opstellingen. Man, 55+ (2022)
Sirpa heeft mij geduldig en liefdevol begeleid. Ze had alle tijd en ruimte voor mij, dat was heel fijn! Ze heeft me echt het gevoel gegeven welkom te zijn met alles. Ik voelde mij op mijn gemak en volledig begrepen. Ze heeft mij begeleid en op weg geholpen door in te spelen op wat naar voren kwam tijdens de sessies, daarbij onder meer gebruik makend van systemisch werk, lichaamsgericht werk, wandelen in de duinen, of gewoon praten. Ook dacht ze mee en droeg ideeën aan, waarmee ik aan de slag kon. Sirpa houdt van haar vak en gaat op een professionele en integere manier om met wat ingebracht wordt. Heel veel dank daarvoor! Liefs. Vrouw, 50+ (2021)
Anderhalf jaar geleden zat ik heel slecht in mijn vel. Ik had een paniekaanval gehad op mijn werk en mijn gedachten gingen vreselijk te keer. Ik vergeleek mezelf met een steen zonder gevoel. Ik had dit nog nooit eerder mee gemaakt. Ik ben een gevoelsmens en normaal was ik iemand die overal wel een oplossing voor vond en ik wilde verder zeker niemand anders met mijn problemen belasten. Mijn verdriet en pijn waren groot en mijn gedachten waren niet te stoppen, dus besloot ik om naar Sirpa toe te gaan. Naar Sirpa gaan, is het beste wat ik ooit (voor mezelf) heb gedaan. Sirpa is warm, lief, eerlijk en oprecht. Dat maakte het voor mij in het begin heel spannend, omdat ik wist dat zij mij echt zag staan en de tijd zou nemen voor mij en ik het liever niet over mij en mijn innerlijke uitdagingen heb. Tegelijkertijd was dit ook heel fijn en precies wat ik nodig had. Ik heb dagen gehad dat ik onderweg was naar een sessie en dat ik dacht “waar ga ik het eigenlijk over hebben vandaag?”, maar zodra ik een stap in de praktijk zette kwam het dan allemaal gelijk los. Haar energie nodigt uit om jezelf te zijn, heel vertrouwd en ik durf dan grenzeloos te delen. Ik heb zoveel mooie inzichten gekregen, o.a. wat ik onbewust mezelf aandeed, overlevingsmechanismes en patronen vanuit mijn opvoeding die ik mezelf heb aangeleerd. Door de begeleiding van Sirpa ben ik bewuster van mezelf geworden, heb ik geleerd mezelf ruimte te gunnen, gevoelens te doorvoelen en niet van weg te bewegen en allerbelangrijkste om minder streng voor mezelf te zijn. Ik voel nu weer, in plaats van dat mijn gedachten het overnemen. Er zijn nog 100 andere dingen die ik zou kunnen schrijven, maar dan ben ik morgen nog niet klaar. Ik ben super dankbaar dat Sirpa er voor mij was. Ik ben gegroeid en leer nog elke dag en op momenten dat ik echt denk dat ik het niet alleen kan, is het een fijn gevoel om te weten dat Sirpa altijd weer voor mij klaar staat. Vrouw, 27 jaar (2021)
Lieve SIrpa, Wat schrok ik tijdens het intakegesprek toen jij aangaf dat je een alternatieve therapeut bent Ik als drs. ben altijd blij met wat wetenschappelijke onderbouwing. Toen je aangaf dat je dat deed vanwege het feit dat je zelf in therapie iets gemist had, wist ik dat je gelijk had en wilde ik het graag proberen. Nou ik heb er geen minuut spijt van gehad. Het was een groot intern avontuur wat ik samen met jou mocht beleven. Soms moest ik me wel over een drempel heen zetten maar jij hebt me er fantastisch doorheen gecoacht. Heel erg bedankt! Vrouw, 45+(2021)
Hi Sirpa
Ik wil je bedanken.!!!! Ik kwam een paar maanden geleden met een paar levensvragen waar ik nog niet de juiste antwoorden op had . Door jouw vriendelijke professionele begeleiding heb ik hier al weer wat meer grip op. Dank je wel.!!! vrouw, 65 + (2021)
``Nooit had ik gedacht zó de kluts kwijt te zijn als vorig jaar het geval was. Ik dacht dat een burn-out een modeverschijnsel was, tot ik er zelf mee te maken kreeg. Als een geschenk uit de hemel was daar Sirpa, die mij als geen ander leek te begrijpen. Ze verstaat de kunst om echt bij je naar binnen te kijken en je te leren meer op je gevoel te vertrouwen in plaats van af te gaan op de stemmen in je hoofd en terug te schieten in de mechanismen die je jezelf eigen hebt gemaakt om te kunnen overleven. Dat doet ze door intuïtief de juiste vragen te stellen. Ze luistert, observeert, anticipeert, spiegelt en laat je de ruimte om compleet jezelf te zijn, zonder oordeel. Met haar oefeningen geeft ze je de tools om in je eigen kracht te staan. Dat klinkt wellicht wat vaag, maar zij heeft het voor elkaar gekregen dat ik nu ieder geval een stuk zekerder in het leven sta! Dus lieve Sirpa, enorm bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan!`` vrouw, +45 (2021)
Na beëindiging van mijn baan heb ik mezelf ruimte en tijd gegeven om dichter bij mezelf te komen voordat ik verdere stappen wilde zetten op mijn (professionele) pad. Ik wilde mijn volgende stappen bewuster en meer in verbinding met mezelf maken. Via een vriendin kwam ik bij Sirpa om mij daarbij te helpen. Sirpa is een hele warme en toegankelijke vrouw die haar vak goed verstaat. Ze kan flexibel schakelen en de juiste vragen stellen om je per sessie te bieden wat je wat je op dat moment nodig hebt. De ene keer is dat een gesprek, de andere keer meer systemisch werk of lichaamsgericht werk. Het voelt altijd heel veilig en er is ruimte om kwetsbaar te zijn zodat je ook echt dichter bij jezelf komt. Ik heb de sessies als heel prettig en waardevol ervaren. Het heeft mij verder gebracht. Dank je wel, Sirpa. Vrouw, +45 jaar (2021)
Nadat ik had geprobeerd een burn-out met mijn hoofd op te lossen, merkte ik dat mijn hoofd en lichaam niet meer één waren; dat er een kloof tussen zat, die ik niet in mijn eentje kon overbruggen. Ik had me al lange tijd niet meer mezelf gevoeld. Na drie sessies met Sirpa, verspreid over drie maanden, voelde ik meer mezelf dan ik in jaren had gedaan. Sirpa had – door met mij mee te voelen – eerder door dan ik waar het probleem nu zat en vooral hoe dat probleem het beste kon worden aangepakt. Met lichaamsgerichte therapievormen kwamen we al snel tot de essentie en kwam ik iedere keer moe, maar veel sterker uit de sessie. Ik kan niet uitleggen hoe bijzonder die lichaamsgerichte therapievormen zijn, je moet het echt zelf meemaken. Soms had ik, of in ieder geval mijn ratio, moeite me eraan over te geven, maar bij Sirpa kun je helemaal jezelf zijn en is niets gek of raar. Sirpa begeleidt je in het (her)vinden van je eigen kracht en er is niets mooiers dan die te ervaren! Heel erg bedankt, Sirpa! Vrouw, +25 jaar (2020)
Sirpa is een fijne, begripvolle en oprechte coach met een warme persoonlijkheid. Ze kan goed luisteren en aanvoelen wat je nodig hebt en creëert een heel veilige omgeving. Ik heb alles kunnen zeggen wat ik dacht en voelde, niets was haar te gek. Sirpa heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eigen gedachtenpatronen en overlevingsmechanismen. Ze komt snel tot de kern en stelt de juiste vragen. De lichaamsgerichte aanpak heeft me geholpen om meer in verbinding met mezelf te komen en om bepaalde dingen te accepteren en los te laten.
De coachsessies hebben een grote bijdrage geleverd aan het ‘oplossen’ van mijn slaapproblemen.
Ik kijk terug op een hele fijne ervaring en ben dankbaar dat Sirpa me zo goed geholpen heeft! Vrouw, 25 jaar (2020)
Ondanks dat we gescheiden zijn hebben we besloten om als gezin een paardencoachsessie bij Sirpa en Laura te gaan volgen, om te werken aan de dynamiek tussen alle gezinsleden.
We mailen ons verhaal naar Sirpa en al gauw hebben we telefonisch contact met elkaar om onze coachvraag zo helder mogelijk te krijgen. Het contact is gelijk heel warm en oprecht. En zo worden we een aantal weken later bij de manege ook ontvangen. Het ijs is al gauw gebroken als we Roosje, de pony, gaan borstelen. De kinderen, 12 en 7 jaar, vinden het nog even spannend omdat ze niet weten wat ze kunnen verwachten. Zowel Sirpa als Laura stemmen goed af op ons en blijven in contact, ieder op hun eigen manier. Er wordt gehuild, gelachen maar vooral gevoeld en gespiegeld. Wanneer Wish, een prachtig mooi en toch wel tikkeltje groot paard, met ons gaat werken, is de cirkel rond. Wish voelt feilloos aan wat ieder van ons nodig heeft. Alle 4 krijgen we ons inzicht door Wish. Het is fijn dat Sirpa en Laura dit zien, oppikken en bespreekbaar maken, zodat het gevoel en de ervaring woorden krijgen. We sluiten op een leuke, liefdevolle en vrolijke wijze onze dag af. Een paar dagen later ontvangen we ons verslag van de dag, en dat is fijn, inmiddels is de ervaring aan het indalen en met het verslag merk je dat je dit gaat verstevigen. We hebben nog een keer telefonisch contact om de ervaring te bespreken, hoe het nu met iedereen gaat en wat we eventueel nog nodig hebben. We hebben enorme liefde en toewijding vanuit Sirpa en Laura gevoeld, ze waren to the point, spiegelden en speelden in op wat er nodig was. Ze hebben een fantastisch maatwerk sessie voor ons gemaakt, waar wij in ons dagelijkse leven weer verder mee kunnen. Ieder op zijn of haar eigen manier wat een positief effect op de dynamiek onderling heeft. Onze dank is groot! (Workshop Gezinsbinding, 2020). Deze workshop wordt verzorgd in samenwerking met Laura Scherder van Feel kindercoaching.
Ha Sirpa, We hebben de workshop relatiebinding als een verdieping in onze relatie ervaren. Het begrip en geduld voor elkaar is enorm gegroeid, dus dat is heel erg fijn. Na de sessie moest de spanning nog wel even ontladen en hebben we nog even flink ruzie gemaakt, maar het was alsof dat ook veel gezuiverd heeft. Het is voor ons allebei ook een ervaring geweest die heeft geholpen om te zien met welke oude pijn we in de relatie zijn gekomen en dat ook met elkaar te kunnen bespreken. Al met al dus een hele positieve ervaring ? (relatieworkshop, 2020)
Eigenlijk ben ik bij ‘toeval’ in je de praktijk gekomen. We hebben elkaar als buurtgenoten leren kennen en spraken elkaar af en toe tijdens het uitlaten van onze honden. Er was direct een leuke klik en de gesprekken werden al snel persoonlijk. In verband met mijn verhuizing kwam er een einde aan de loopjes om de sloot en vroeg je spontaan om mijn nieuwe adres.
Na verloop van tijd hebben we een koffie moment ingepland en gezellig bijgepraat. En toen gebeurde er iets magisch…. Een diep verstopt verdriet in mij kwam boven. Ik vond het bizar wat er gebeurde maar weet nu dat het geen toeval was dat ik met jou in contact ben gekomen.
Ik heb vijf sessies bij je gevolgd. Eerst in de praktijkruimte, later in Meijendel en een paardensessie met Black Beauty. Dit alles heb ik ervaren als warm en veilig en je hebt mij duidelijk inzicht gegeven in mijn gedrag, patronen en overlevingsmechanismen. Je luistert en verwoord wat ik zelf niet kan duiden, zonder te oordelen. Sirpa ik ben dankbaar dat je op mijn levenspad bent gekomen en ik wens je veel succes met je praktijk die ik graag zal aanbevelen!
Traject, natuurgerichte behandelingen, vrouw +55 jaar (2020)
Ruim een jaar geleden kwam ik bij Sirpa. Na een mooie eerste intense sessie kwam ik erachter dat mijn hoofd en hart niet meer met elkaar in verbinding stonden. Beetje bij beetje heeft Sirpa mij geholpen om weer naar mijn gevoel te luisteren en er vooral op te vertrouwen. Waar ik veel baat bij heb gehad is de lichaamsgerichte aanpak. De manier waarop Sirpa dit doet is erg prettig en voelt veilig. Ze neemt de tijd, luistert en kijkt goed naar mijn lichaamstaal en anticipeert daarop. Met deze aanpak heeft zij mij de gelegenheid gegeven om me volledig open te stellen, iets wat ik normaal niet snel doe.
Ik ben nu meer in balans en voel me een mooier en rijker mens. Dank lieve Sirpa. Traject, natuurgerichte behandelingen, vrouw +45 jaar (2020)
Een zeer bijzondere ervaring! Sirpa weet met liefde, aandacht en een oprechte interesse in mensen een uniek event neer te zetten. Aan te raden als je meer inzicht wilt hebben in jouw emoties en gedrag om hier met blijvende impact van te leren. (workshop paardenspiegel, man 40+ (2020)
Spot on! Iedere keer door de juiste vragen te stellen doordringen tot de kern. Echt heel knap hoe Sirpa dat doet. Dit in combinatie met het paard die wonderbaarlijk genoeg ook vele aanwijzingen en inzichten geeft. Heel bijzonder. Ik heb me erg op mijn gemak gevoeld bij Sirpa. Dank je wel voor de inspirerende dag!? (workshop paardenspiegel, vrouw 40+ (2020)
Sirpa heeft een heel persoonlijk aanpak in wat zij doet. Het is meer dan therapie. Het is een liefdevol samenzijn, gezien worden, gehoord worden, geaccepteerd worden. Het gaat verder dan vragen stellen. Voor mij was het een sessie met veel ruimte om te mogen zijn om te mogen ervaren dat alle antwoorden al in mij zijn en dat ik met liefde alles wat er is mag omarmen. Het heeft ertoe geleid dat ik een belangrijke beslissing kon nemen dat ik ervoor niet kon nemen. Dank je wel lieve Sirpa, je aanwezigheid heeft mij doen beseffen dat ik er volledig voor mijzelf mocht zijn. (eenmalige natuurgerichte behandeling, vrouw 40+ (2020)
Sirpa is een prachtige persoonlijkheid ze is integer, oprecht, zuiver en oordeelloos. Tijdens de gesprekken en paardencoaching mag je 100% jezelf zijn. Met haar open houding zal Sirpa je begeleiden contact te maken met dat wat jij in je hebt en zich mag laten zien. Samen met Black Beauty ervaar je je eigen kracht. Een waardevolle, liefdevolle ervaring welke ik niet snel zal vergeten.
Eenmalige paardencoachsessie, 2020
Dank weer voor de mooie sessie. Mooie inzichten waar ik veel aan heb en kracht uit haal! vrouw, 50+ natuurgerichte behandelingen, (2019/2020)
Woensdagochtend 30 oktober hebben we met ons team een bijzondere ochtend gehad. Het team is een samenvoeging van 2 teams en een aantal vrij nieuwe mensen. Het bleek totaal geen belemmering. Ook niet het feit dat sommigen ronduit bang voor paarden waren. Het begon een beetje onwennig maar al heel snel voelde iedereen zich veilig waardoor mensen zich als vanzelf kwetsbaar durfden op te stellen. Roosje was ons paard. Frappant hoe zij liet zien hoe iedereen anders leiding gaf aan haar. Roosje is zo lief, dat zelfs de bangste mensen konden meedoen en zelfs met Roosje stonden te knuffelen aan het eind.

Kortom: we kunnen dit iedereen aanraden!

JGZ team, workshop teamverbinding 2019

Sirpa voelt perfect aan waar je zit met je gevoel. Al vragen stellend leidt ze je door een proces van zelfexploratie. Vooral het voelen en beleven brengt je tot nieuwe inzichten.
Dit alles in aanwezigheid van een prachtig paard. Dank aan het paard dat mij zo goed spiegelt in wie ik ben.
Wat een super bijzondere sessie!!! Vrouw 45, 2019
Aanbeveling: Van mijn werk heb ik 8 sessies met Sirpa ontvangen t.b.v. persoonlijke groei. Een, zo blijkt, heel waardevol kado. Intense sessies gehad waarin ik telkens centraal stond. Elke keer was Sirpa creatief op zoek naar wat ik nodig had. Sirpa neemt geen genoegen met minder... ze gaat er 100% voor. Ik heb zelfs binnen de sessies, waarvan 2 op de manage, een uitstapje mogen maken naar een medium die me ook een stukje verder heeft kunnen helpen. Zo onbaatzuchtig en alles in het teken van mijn hulpvraag is echt ongekend. Buiten alle creativiteit en kunde is Sirpa een heel fijn mens die warmte uitstraalt en meegeeft. Ik ben gegroeid en ben heel dankbaar met het contact met Sirpa en alle ervaringen die ik heb op mogen doen met Sirpa aan mijn zijde ☺? Vrouw 40, 2019
Ondanks mijn ervaring met coaching, verwachtte ik toch gesprekken toen ik de coaching bij Sirpa begon. Niks is minder waar, de coaching is veel meer dan dat. Samen opzoek naar jezelf, zonder oordeel en in een zeer veilige omgeving. Sirpa weet je op natuurlijke wijze snel op je gemak te stellen waardoor ik ook echt bij mijn gevoel kon komen. Iets dat mij zeer zelden lukt. De onderwerpen maar ook de antwoorden dienden zichzelf aan tijdens de sessies. Ook na de sessie brachten de ervaringen mij veel inzichten. Ik kan zaken beter loslaten en weet nu waar bepaalde dingen vandaan komen. Een zeer waardevolle ervaring en een cadeautje aan mezelf. Vrouw 35+, 2019
Nadat ik een paar maanden in de ziektewet had gezeten omdat ik overspannen was, ben ik weer volledig gaan werken. Na een aantal maanden had ik het gevoel dat ik nog niet genoeg gedaan had om te voorkomen dat ik weer zou terug vallen. Op mijn opleiding kregen wij een gastles van Sirpa waarin zij vertelde over de vrije Kameleon en over haar werkwijze. Nadat ik Sirpa haar verhaal had gehoord heb ik diezelfde dag nog een intake aangevraagd. Omdat ik Sirpa had horen praten over hoe zij te werk gaat was de drempel voor mij lager om hulp te zoeken. De grootste winst die ik uit de coaching sessies heb gehaald is het leren kennen van mezelf. Sirpa heeft mij geholpen bij het vergroten van mijn lichaamsbewustzijn waardoor ik veel beter aan voel waar mijn grenzen liggen en hoe ik in bepaalde situaties reageer. Waar ik aan het begin van elke oefening er een beetje sceptisch in stond, ging ik altijd met een goed gevoel weer naar huis. Wat ik tijdens de sessie erg heb gewaardeerd was dat Sirpa heel relaxed is en je nooit het gevoel geeft dat er haast is. Sirpa neemt als coach echt de tijd voor je. Sirpa heeft mij geholpen bij het vinden van mezelf en dat zou ik aan iedereen aanraden! Man 20+, 2019
Vanaf mijn eerste ontmoeting met Sirpa voelde het meteen vertrouwd. Daardoor kon ik mezelf openstellen tijdens de sessies. De sessies gingen altijd vanzelf. Niets moest, alles mocht. Waar ik op dat moment zat met mijn hoofd of iets waar we bij de vorige sessie waren geëindigd, bedacht Sirpa eigenlijk altijd een passende manier hoe ik kon omgaan met de situatie of hoe ik dingen in het verleden in een ander perspectief kon zetten. Bij Sirpa heb ik geleerd om dicht bij mezelf te blijven, naar mijn gevoel te luisteren en wat ik moet doen op momenten van stress. Vrouw 25+, 2019
Dank je wel. Dank je wel voor onze sessies, Sirpa, want ze zijn zo ontzettend waardevol. Als 'afsluiting' schrijf ik de herinneringen aan de sessies op en wat ik er van gevonden heb. Maar ook als dank en waardering naar jou, want jij zag me en dat gaf me zo'n goed gevoel. Toen ik besloot een coach te zoeken, voelde ik me best oké. Ik zat niet slecht in mijn vel, alleen af en toe een 'uitbarsting'. Via een coach in Heiloo kwam ik bij jou terecht en zo moest het zijn. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij jou, want jouw manier van communiceren voelde heel natuurlijk. Dat is misschien een beetje gek verwoord, maar ik kreeg niet het gevoel alsof je geleerd had om coach te zijn, maar het gewoon was. Je zag me en hoorde me. Tijdens al je sessies.
Wat dit gevoel helemaal bevestigde was dat ene moment dat je me iets vroeg en ergens diep van binnen, raakte het me. Ik weet niet eens meer wat je vroeg en ik duwde gauw de emotie weg. Te laat, want in die, voor mijn gevoel milliseconde, zag jij iets en vroeg je: 'Raakt dit je?' Hoe kan ze dat zo snel zien, dacht ik nog. Maar vanaf dat moment wist ik ook zeker dat ik mezelf bij jou kon zijn. Dit kan iemand niet leren, om mensen te zien. Dat is een gave en ik ben daarom ontzettend blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. Het duurde even voordat ik me veilig en vertrouwd voelde, iets anders dan me op mijn gemak voelen. Ook dat zag je en benoemde je, waardoor ik je ging vertrouwen.
De eerste sessie moest ik op het bed (massagetafel) gaan liggen. Benoemen wat ik voelde en zag. 'Doe ik het wel goed?!' 'Zeg ik geen rare dingen?!' 'Ik zie en voel blauw, dat is toch raar?' Mijn lichaam schokt., 'wat zal Sirpa wel niet van me denken?' Zo ging dat op het begin, maar je hebt altijd zo mooi gezegd: alles mag er zijn. En dat betekende niet dat de gedachte: 'Doe ik het wel goed' er nooit meer was, zelfs de laatste sessie nog, maar samen met jou ben ik erachter gekomen 'wie' die gedachte was en wie er ook voor kan zorgen dat die gedachte mij niet tegenhoud.
Ik heb mezelf op zoveel manieren leren kennen, samen met jou. Ik heb geleerd wat mijn behoeften zijn, want dat wist ik helemaal niet. Die had ik diep weggestopt achter het masker van de elegante vrouw.
Lieve Sirpa, dank je wel. Je hebt me ontzettend geholpen. De zes stenen en mijn moodboard (vision) hebben een mooie plek in mijn nieuwe huis en ik weet dat ik je altijd kan opzoeken wanneer ik daar behoefte aan heb. Het voelt gek om niet maandelijks meer een sessie te hebben, geen afspraak in mijn agenda waar ik naar uit kijk, want dat was een momentje dat iemand mij zag. Maar nu zie ik mezelf, in alle kleuren en vormen, in alle vrouwen en gedaantes en dat is dankzij jou. Dank je wel, vrouw 27 jaar, 2019
Wij zijn, als moeder en dochter, voor een gezamenlijke coaching bij Sirpa en het paard Wish geweest. Heel mooi hoe wij zelf, samen met Wish een opstelling maakten waarin grenzen, beweging en leiderschap naar voren kwamen. Sirpa heeft de sessie in alle rust begeleid. Zorgvuldig, liefdevol en zonder oordeel. Wij vonden het een hele prettige ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar en ook een aanrader voor mensen die eraan toe zijn om gespiegeld te worden. Wij weten nu hoe wij verder moeten, hoe wij onze levens in beweging krijgen zodat doelen werkelijkheid worden.
Lieve Sirpa en lieve Wish dank jullie wel!
Haike Germann en Eva Schenk (2019)
Hartelijk dank voor de bijzondere sessie gister. Ik ben het allemaal nog aan het laten zakken. Wish heeft een onuitwis(h)bare indruk op mij gemaakt.;) (Workshop Paardenspiegel, 2019)
Ben blij dat ik deze stap heb gezet. Als ik daar bij je praktijk kom, gaat er al gelijk zo'n rust van jou uit. Het heeft in mijn hoofd een verhelderend denken gebracht. Weet nu beter dat ik er op mijn manier ook mag zijn. Ik heb veel vertrouwen in jouw hulp naar anderen toe. Veel dank. vrouw, bijna 80 jaar (2019)
Workshop In Verbinding 2018
Ik vond het heel fijn om een jaar de workshop te volgen. Dit was ook precies wat ik zocht een duidelijk begin en een duidelijk eind. Ik wist dat ik een heel jaar mezelf zou ontwikkelen en dat gaf mij ook een gevoel van een constant werkend proces.
De workshop heeft mij gebracht om meer te zien wie en wat ik ben. Soms in het diepe te springen, maar bovenkomen met een overwinningsgevoel. Het is zo fijn om te leren dat je het kan, dat je weet wat je wilt en dat je er soms gewoon voor moet gaan. Het zal altijd met vallen en opstaan gaan, maar het opstaan wordt steeds makkelijker.
De workshop heeft er voor gezorgd dat ik bij mijn gevoel blijf en het heeft me verschillende inzichten/verdiepingen gegeven.
De workshop heeft veel mooie, verhelderende momenten. Magisch zelfs soms. En een algemeen rijker gevoel van binnen. Inzichten voor momenten waarop het soms wat lastiger gaat om me vrij te voelen in het leven. Het voelen en aangeven van grenzen.
Ik vond het gaaf om elke keer weer verbaasd te zijn over het feit dat je bij de oefeningen altijd wat voelt of gedachten opkomen. Gevoelens en gedachten die ik wel had maar soms niet kon plaatsen. Ik heb nu geleerd om daar bij stil te staan en hiernaar te luisteren, zodat ik hier mee aan de slag kan en niet zonder actie voorbij moet laten gaan.
Het allergaafst vond ik de ademsessie en de kracht die ik voelde onder de muziek van Break the shell en Halo.
Ik vond de openheid en veiligheid in de groep heel mooi. Het zorgde voor echte verbinding met ``soortgenoten``. Fijn om jezelf niet uit te hoeven leggen.
Ik ben bewuster geworden van verschillende stukken in mij. Ik heb tools aangereikt gekregen om mijzelf te begeleiden. Ik ben nóg meer mijzelf geworden.
Ik voel me krachtiger, energieker en ik voel dat ik er mag zijn. Bij moeilijke momenten kan ik nu veel sneller tegen mezelf zeggen: kom op, je kan het en ga er voor! Maar ik durf ook meer tijd voor mezelf te nemen en me daar niet schuldig over te voelen.
Voor mij wat het een jaar van grote persoonlijke groei. Het was goed om het op deze manier te borgen. Te kunnen vertellen. Oude pijn te kunnen helen en te bestendigen wat goed voor mij is. Hier zijn meerdere momenten voor nodig. Het was fijn om dat met een bepaalde regelmaat te doen.
Een groep met gelijkgestemden is prettig om mee te werken. Ik herkende veel in de verhalen van de anderen, omdat ik die gevoelens zelf had meegemaakt en soms zelf al een plekje had gegeven. En andere keren gaf het mij weer inspiratie om er zelf mee aan de slag te gaan.
De groep voelde heel veilig en geborgen. Heerlijk om zó jezelf te mogen zijn bij andere mensen en om gedragen te worden in sommige oefeningen.
Ik denk dat het samen in een groep juist goed voor mij was. Je leert ook van de anderen. En voor mij is het juist het mezelf laten zien een uitdaging. In de veiligheid van deze groep kon ik dat goed oefenen.
Ik vind je als coach een fijne, gevoelige, warme en begrijpende coach. Je wist me uit te dagen, je begeleide mij om bij mijn gevoel te komen, maar je ging nooit zover dat ik het gevoel had mezelf daarin kwijt te raken.
Ik heb jou ervaren als een warmtebron die diepte, veiligheid, verbinding creëert. Veel respect voor ieders proces. Mooie verdeling in aandacht. Betrokken. Ik heb een mooie groei gezien steeds meer en meer spelend met je kennis, talent en vaardigheden. En met succes!
Ik heb je als zeer prettig ervaren. Je bent open, niet oordelend en weet heel goed de rust en warmte te bewaren. Het voelt veilig bij jou. Ook naar de anderen toe, zie ik een liefdevolle en begripvolle houding. Heel sterk.
Ik heb het als een bijzonder jaar ervaren. Het is een bijzondere ervaring om samen aan je eigen ontwikkeling te werken. Je steunt en leert van elkaar. De combinatie van een tijdsbestek van een jaar en het met elkaar doen, is voor mij een hele goede motivatie geweest en geeft mij ook weer inspiratie om al het geleerde door te zetten.
Heerlijk om telkens een moment te hebben waarin je bewust bent en terugblikt of verder denkt. Waardevol om te voelen wat een jaar doet.
Een workshop of coaching bij de Vrije Kameleon is een cadeautje aan jezelf. De begeleiding helpt dichter bij jezelf (terug) te komen.

Ook nieuwsgierig geworden naar deze jaarworkshop? 27 januari 2019 start de workshop In Verbinding 2019.

Hey lieve Sirpa! Ik wil je even vertellen dat je me ontzettend geholpen hebt.... ben ik heel dankbaar voor! Zó blij dat ik bij je heb aangeklopt! Dankdankdank! (2018, vrouw 50+)
Je praat als ‘mens’ met me. Als een gelijkwaardig persoon die me ziet. Niet als iemand die ervoor heeft geleerd mij te laten praten. Ik voel me begrepen tijdens de sessies, waardoor het vertrouwd voelt. Het is elke keer weer eventjes spannend, maar het heeft me al veel inzichten gegeven. De sessies zijn intens. Ik heb het gevoel dat het diep in mij gebeurt. Ik heb me nog nooit zo fijn gevoeld bij een psycholoog/ coach of een andere vorm van hulp. Ik ben blij dat ik bij jou ben terecht gekomen. (2018, vrouw 25+)
Wow, wat een bijzondere ervaring!
Voorafgaand aan de ademsessie vraagt Sirpa me, wat wil je inbrengen? Ik zeg haar het gevoel van onbevangenheid te willen ervaren en versterken.
Terwijl ik lig op de behandeltafel wordt mijn ademhaling geobserveerd. Sirpa vraagt me anders te ademen en terwijl ik dat doe checkt ze telkens of er iets in mij gebeurt. Eerst voel ik weerstand. Nee, er gebeurt niets. Ja, ik krijg het benauwd omdat ik zo moet ademen.
Ik volg de ademsessie als onderdeel van de jaarworkshop ‘in verbinding met jezelf’ dus mijn medecursisten zijn er ook.
Zij pakken mijn voeten vast en Sirpa gaat aan mijn hoofdeinde zitten. Ze vraagt me meer in een cirkel te gaan ademen. Door mijn mond in en uit. Ik voel me licht in mijn hoofd worden maar nog steeds weet ik niet of dit me nou gaat helpen in mijn verlangen naar onbevangenheid. Ze vraagt wat ik nodig heb, ik geef aan dat het fijn is als ik voel dat mijn voeten worden vastgehouden en als Sirpa doorgaat met het drummen wisselend op mn linker en rechter bovenarm. En daar gebeurt het! Ik voel me opeens zó bezwaard bij de vraag daarom. Het maakt me emotioneel! De tranen stromen over mijn wangen! Wat vind ik dit moeilijk! Sirpa vraagt me bij het gevoel aanwezig te blijven en uit te leggen wat er gebeurt. Ik zeg haar dat ik het zo lastig vind ruimte te vragen aan hen om mij die druk/aanraking te geven. Ze vraagt me hardop uit te spreken dat ik DE RUIMTE WAARD ben. Ik krijg het niet over mijn lippen! De kreet waarmee ik mijn emotie uit wordt sterker, ik blaas alles wat ik voel eruit. En dan, terwijl Sirpa nog steeds op mijn armen drumt (een techniek om te resetten) zeg ik een paar keer achter elkaar: ik ben de ruimte waard! Heftig! Maar mooi! Er komt een kracht in mij vrij die bizar sterk is en weer via die soort huilende kreten en zuchten en blazen gooi ik het eruit! Ik ben nog bewust van de vrouwen om me heen maar ik ben óók op een ander niveau van bewustzijn! Als Sirpa vraagt wat ik nodig heb vraag ik om tegendruk. Zware kussens en dekens worden op mij gelegd, mijn hoofd wordt vastgepakt en onder mijn voeten wordt heel veel tegendruk gegeven. Onder deze druk kan ik nog beter die kracht in mij voelen en uiten! ONBEVANGEN!! Onbevangen uiten! ??
Dan opeens word ik rustiger. Ik vraag hen alles weer van me af te halen en opeens is het genoeg. Maar op een hele fijne manier. Ik heb niets meer nodig nu. Ik krijg tijd om weer terug te komen in het hier en nu. Wow! Wat bijzonder! Nooit eerder heb ik zo kunnen uiten! Nooit eerder kwam ik zo diep door emotie heen!
De weken erna en nog steeds (we zijn nu maanden verder) voel ik me een vrijer mens! Ik geef mijn grenzen beter aan, voel me zelfverzekerder. Heb écht het gevoel dat ik meer ruimte mag nemen. Ik dans in een menigte met mijn armen wijd en ik geniet! Zo bijzonder dat er komt wat je inbrengt en dat Sirpa dat op een hele fijne manier weet te begeleiden. De sessies zijn voor mij zo bijzonder en indrukwekkend. Ik voelde me zo veilig dat ik me écht kon overgeven. Dit is anders echt een heel moeilijk punt voor mij! Ik kan niet wachten verder te werken met Sirpa en misschien wel nóg dieper in een sessie te komen. Om dingen te helen, moet je ze eerst voelen. En daarna kun je ze loslaten. Ik ben dankbaar! ?? (2018, vrouw 35+)
Ik heb 5 sessies bij Sirpa gehad en zij heeft mij voornamelijk gecoached met het lichaamsbewust zijn. Ik zat teveel in mijn hoofd, teveel nadenken. Sirpa liet mij weer verbinding maken met mijn hart. Vooral bij het reguleren van mijn emoties en gevoelens. Het bewust voelen wat bijvoorbeeld het kleine meisje in mij nodig heeft. Sirpa heeft mij handvatten aangereikt, waar ik ook thuis verder mee kan, zoals hulpbronnen voor ontspanning, meditatie, gronden, visualiseren, inzicht in triggers en overprikkeling. Ik ervaar Sirpa als een ontspannen professional met inlevingsvermogen in en compassie met haar ``cliënten``. (2018, vrouw 40+)
Sirpa heeft een bron van kennis en kunde en is daarnaast een ontzettend empathische en hartelijke vrouw die zeer vaardig is in het
begeleiden van mensen, of dat nou samen met paard Pandora of zonder in haar eigen mooie behandelruimte is. Hier kun je goede hulp verwachten! Ik ken Sirpa van de opleiding Traumacoaching als medestudente en als oefen maatje waardoor ik haar talenten vele malen heb meegemaakt. (2018, vrouw 30+)
Sirpa is een fijngevoelig mens met een warme persoonlijkheid. Ze is consciëntieus en spiritueel en heeft een sterk ontwikkelde intuïtie. Tegelijkertijd staat ze met beide benen op de grond en weet ze van aanpakken. Sirpa's manier van werken is creatief, gedegen en professioneel. Ik heb Sirpa goed leren kennen tijdens de Opleiding Trauma Coaching van Atma in Amersfoort. We maken deel uit van dezelfde intervisiegroep. (2018, vrouw 50+)
Teamcoaching, december 2017, Graag deel ik nog met je dat meerdere collega's hebben aangegeven dat ze jouw procesbegeleiding als heel prettig ervaren en de bijeenkomsten zeer zinvol vinden! (2018)
Sirpa is een super lieve en empathische coach. De sessies zijn volledig op je eigen behoefte(n) afgestemd. Jezelf beter leren kennen, spiegels voor krijgen door middel van Sirpa zelf, haar goede vragen en paardencoaching. Ontzettend bijzonder en fijn hoe je altijd weer verder komt bij haar. Eigenlijk kan ik niet zo goed beschrijven wat haar sessies met mij hebben gedaan. Ik raad vooral iedereen aan dat zelf te ervaren! Want het is zoooo waard! En Sirpa is ontzettend fijn om mee te werken! (2017, vrouw 25 jaar)
Hoi lieve Sirpa, Met een onwijs fijn/sterk gevoel kijk ik terug op onze paardencoach sessie met Pandora die alweer een tijdje geleden is. Het heeft me zoveel inzicht gegeven in mijzelf, mijn gevoel en mijn hoofd. Het heeft me doen inzien waar mijn 'problemen'vandaan komen en ik merk dat ik ze nu beter kan accepteren en er beter mee om kan gaan. (2017, vrouw 18+)
Coaching bij de Vrije Kameleon is voor mij super bijzonder! Sirpa gebruikt haar kennis in combinatie met haar gevoel/intuïtie. Werken met Sirpa en het paard Pandora heeft mij veel inzichten gegeven. In wie ik (nog meer) ben en welke stukken (gevoelens, onverwerkte gebeurtenissen, overtuigingen) in mij nog aandacht nodig hebben. Sirpa en Pandora samen maken onbewuste stukken zichtbaar. De stukken waar je zelf ‘blind’ voor bent of die je misschien (onbewust) verstopt, brengt Sirpa op heel fijne manier aan de oppervlakte. Zacht en liefdevol, meelevend en toch heel duidelijk. Wat ze ziet en voelt geeft ze terug zodat je er zelf ook naar kunt kijken. Mij helpt het enorm om mezelf beter te begrijpen. Waar ik ook tegenaan loop in mijn leven, ik kan met alles bij haar terecht. Aan de hand van oefeningen of simpelweg samen praten en zijn met het paard, krijg ik nieuwe handvatten. Een bepaalde keuze wordt duidelijk, ik mag gewoon even heel diep voelen en mijzelf omarmen, de manier waarop ik handel wordt duidelijk, ik krijg en voel heel veel erkenning voor wat ik voel en wie ik ben. Van Sirpa maar door haar coaching ook van mijzelf. Ik kan helemaal mijzelf zijn en durf alles te laten zien. Met veel liefde en zonder oordeel word ik begeleid om zelf weer verder te kunnen.
Als je écht verder wil komen met jezelf, zou ik zeker gaan voor coaching bij de Vrije Kameleon! (2017, vrouw 30+)
Lieve Sirpa,
De afgelopen 10 jaar heb ik het in alle opzichten bijzonder zwaar gehad zoals je inmiddels weet. Ik liep met een flink aantal pijnlijke en gevoelige (zeker ook uit het verleden)vraagstukken helemaal vast. Na een aantal fijne gesprekken, hebben we een afspraak gemaakt om met Pandora een paardencoachsessie te volgen. Ik was daar wat sceptisch over. Wat voor inzichten, oude patronen en vragen die ik heb gaat een paard mij geven? Ik vind paarden prachtige dieren maar om er nou samen mee in een bak te staan vond ik niet echt een ontspannen gedachte. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Wat een ervaring! In één woord fantastisch!
Er is mij tijdens de sessie enorm veel duidelijk geworden, wat een opluchting. Je hebt me zoveel inzichten gegeven en handvatten aangereikt om mij uit de negatieve spiraal omhoog te trekken dat woorden tekort schieten om je te bedanken. Ik wil je graag omschrijven zoals ik jou zie:
- Je bent een lief mens
- Je bent een geduldig mens
- Je bent een warm mens
- Je bent een inspirerend mens
- Je bent een eerlijk mens
- Je bent een flexibel mens
- Je bent een hulpvaardig mens
- Je bent een krachtig mens
- Je bent een sociaal mens
- maar bovenal een zorgzaam en mooi mens
Alle mensen in mijn omgeving die een coach kunnen gebruiken maar die nog aarzelen (net zoals ik dat deed) om écht inzichten over zichzelf te krijgen zal ik allemaal doorverwijzen naar “De Vrije Kameleon”.
En vooral het woordje “Vrij” dat in jouw praktijknaam zit is hetgeen dat jij mij gebracht hebt. VRIJHEID!

(2017, man 40+)

Ik heb Sirpa leren kennen als een zeer betrokken coach. Wat ik heel erg prettig vind, is dat Sirpa behoorlijk wat levenservaring heeft en haar kennis niet alleen uit boeken haalt. Dat maakt dat ik meer ontvankelijk ben voor wat mij wordt aangereikt. De sessies met Sirpa en Pandora vind ik werkelijk fantástisch. Ik kon me er aanvankelijk niet zoveel bij voorstellen. Ik heb niets tegen paarden, maar ik heb ook zeker niets met ze. Ik vind paarden vooral groot en imponerend. Maar iedere keer sta ik versteld wat er tijdens een sessie met Pandora naar voren komt, zo raak… eigenlijk zou iedereen dit zelf moeten ervaren!! (2017, vrouw 40+)
Sirpa heeft mij enorm veel nieuwe inzichten gegeven, en dat in een eerste sessie! Echt knap. Kan veel dingen nu beter plaatsen. Dat geeft veel rust.
Na onze sessie heb ik echt een doorbraak gehad met een familielid. Dat komt door de inzichten die ik heb opgedaan in haar sessie. Iets wat de therapeut/psycholoog tot nu toe niet gelukt is. Sirpa is een vakvrouw en een mooi mens. (2017, vrouw 40+)
Wil je meer lezen over mijn workshop In Verbinding? Lees dan deze blog geschreven door één van de deelnemers. (2017, vrouw, 35+) http://www.denhaagdirect.nl/paardencoaching-doet-meer-dan-denkt/
De stralende ogen en glimlach waarmee we verwelkomd worden maakt dat ik me meteen veilig voel. Sirpa leidt het pad naar inzicht, wijsheid en visie middels de 'spiegeling' van haar paard als een goddelijk en natuurlijk kanaal. Haar toewijding, betrokkenheid en kennis versterkt de indrukwekkende ervaring op zeer positieve wijze. Het paard liegt niet. Heldere signalen, boodschappen, emoties en signalen worden pijnloos getoond en vertaald. Alles mag er zijn, het is veilig, op elk front. Een onvergetelijk mooie inzichtgevende ervaring. Namaste (2017, vrouw 40+)
Onlangs heb ik een workshop paardencoaching gevolgd bij Sirpa, samen met een vriendin. Wat was dat bijzonder! Van tevoren was ik benieuwd wat het me zou gaan brengen. Op het moment dat ik in de buurt van Pandora kwam, voelde ik een bepaalde emotie in me op komen. Ik wist nog niet zo goed waar die emotie vandaan kwam. Terwijl ik bij Pandora stond en contact met haar maakte, benoemde Sirpa wat ze zag gebeuren bij Pandora en stelde ze vragen aan mij. Dit alles gebeurde op een prettige, rustige en ontspannen wijze. Ik kwam erachter waar de emotie vandaan kwam en daar kan ik vervolgens mee verder. Dank je wel, Sirpa, voor de ervaring en de fijne manier waarop het allemaal ging! (2017, vrouw 40+)
Sirpa is een hele fijne coach. Onlangs heb ik een paardencoachsessie bij haar gedaan. In no time komt zij tot de kern in een vertrouwde en veilige omgeving. Sirpa begeleidt op een prettige, rustige en doortastende manier. Een absolute aanrader. (2017, vrouw 40+)
Het is alweer een poosje geleden dat ik een paardencoachsessie bij Sirpa mocht doen. Die bijzondere ervaring is inmiddels een prachtige herinnering geworden. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten en ging er blanco in. Binnen enkele seconden bracht het paard ons naar de kern van mijn bestaan. Of liever gezegd: naar de manco's waar ik mijn leven op gebouwd heb. Onterecht en uit een vervlogen tijd. Ik begrijp mezelf beter en ik vergeef nu, naast anderen, ook MIJ !!! Iedereen zou dit zichzelf cadeau moeten doen. (Of iemand anders ) (2017, vrouw, 40+)
Was voor mij een super mooie ervaring. Veel over mezelf en mijn situatie geleerd. Deze ervaring zal ik nooit vergeten en zeker voor herhaling vatbaar. Xxxxx (2017, vrouw 40+)
Hele fijne coach en liefdevol mens die vanuit een open hart luistert en confronterend inzicht geeft. Fantastisch gevoel overgehouden aan de paardencoach sessie waar de merrie Pandora onder begeleiding van Sirpa mij hielp en inzicht te geven in mijn eigen leiderschap en kracht. (2016, man 50+)
1 van mijn dromen is uitgekomen toen ik de coach sessie met Sirpa en Pandora deed. Het was een prachtige ervaring die me diep, diep heeft geraakt. Een moment om nooit te vergeten. Dank je wel Sirpa je hebt het heel goed gedaan. (2016, vrouw 40+)
Sirpa is een hele fijne en intuïtieve coach. Het liefdevolle contact tussen haar en het paard hebben me meteen mijn angst voor het grote dier genomen. De groep coaching sessie was professioneel en met gevoel geleid. Ik heb tijdens de sessie met Pandora veel over mezelf en mijn angsten geleerd. Sirpa heeft de juiste vragen op het juiste moment gesteld, de reacties van het paard zo goed geïnterpreteerd en me hierdoor in mijn eigen process verder kunnen helpen. In het latere gesprek wist ze deze wederom met ervaring te verrijken en de nog losse eindjes aan elkaar te knopen. Ik kan een sessie met haar en Pandora van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een professionele coach met hart, gevoel en kennis. Dankjewel Sirpa en Pandora. (2016, vrouw 40+)
Sirpa is een hele fijne coach. Ik voel me erg op mijn gemak bij haar. Ze straalt rust uit en weet samen met Pandora (het paard) in korte tijd tot diepere inzichten te komen, waar je in een 'normaal' coachgesprek niet zo snel bij kan komen. Een absolute aanrader!! (2016, vrouw 40+)
Sirpa heeft voor ons als familie ruimte gemaakt om in alle openheid te kunnen delen. Het was bijzonder, kwetsbaar en confronterend (2016).
Sirpa is een heel fijn mens om mee te werken! Samen hebben we voor mijn werk een teamdag in elkaar gezet afgelopen jaar. 18 vrouwen met 7 verschillende etnische achtergronden is niet niets en alle vrouwen hebben Sirpa in hun hart gesloten. Nu willen ze niemand anders meer en gaan we aan de slag voor alle teamdagen met Sirpa! Sirpa denkt mee en luistert goed naar de wensen en behoeften. Daarnaast werkt zij vanuit haar hart en dat voel je op alle mogelijke manieren! Dank je wel Sirpa! 2017 wordt een mooi jaar!!!! (2016, welzijn)
Via de win actie van de Facebook pagina van ``De Vrije Kameleon`` ben ik in contact gekomen met Sirpa, ik was de gelukkige winnaar! Ik had een indivuele paardencoach sessie gewonnen! Ik kon het niet geloven maar al snel hadden we een afspraak gemaakt en op 28 Oktober was het zover. Het was zo spannend en ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar eenmaal bij aankomst werd ik zo warm ontvangen door Sirpa dat mijn stress en angst totaal verdwenen waren. Nadat ik kennis had gemaakt met Sirpa en Pandora (het paard die mij bij mijn sessie heeft geholpen) kon het avontuur beginnen.
Ik vind het heel moeilijk om mijn gevoelens te uiten omdat ik vaak gekwetst ben in het verleden maar Sirpa gaf mij het gevoel dat ik me helemaal kon laten gaan zonder mij te hoeven schamen, Ik voelde me veilig bij haar.
Pandora begon meteen met mij te ``lezen`` en ze gaf allerlei singalen door aan Sirpa, ik kon niet geloven wat ik zag.. ik weet dat paarden gevoelige dieren zijn maar dit was zo bijzonder en onwerkelijk!
Ik heb in mijn sessie niks hoeven vertellen in detail en dat vond ik heel erg fijn want ik heb daar een hekel aan.
Maar ondanks dat ik niks heb verteld in detail wist Sirpa precies hoe ik mij voelde op dat moment, allemaal dankzij Pandora omdat zij mijn gevoel zo goed kon spiegelen. Ik kan niet alles vertellen wat ik die dag allemaal voor mooie dingen heb meegemaakt maar wat ik wel kan zeggen is dat dit de beste therapie was die ik ooit heb gehad. Sirpa en Pandora hebben mijn ogen geopend, Dit was het zetje wat ik nodig had, een duwtje in de goede richting.
Na de sessie heb ik aangegeven dat ik het best heftig vond omdat ik heel dicht bij mijn eigen gevoel kwam en dat vind ik als persoon best lastig.. We hebben na afloop de sessie rustig na besproken en toen ik weer oké was na een kopje thee en een dikke knuffel hebben we afscheid genomen. Toen ik thuis was heeft ze nog contact met mij opgenomen om te checken of alles goed ging met mij. Het is een fijn idee dat ze betrokken was en dat ze haar bezorgdheid oprecht meende!
Dit is een levens ervaring die ik nooit ga vergeten en ik ben Sirpa eeuwig dankbaar voor wat ze mij heeft kunnen bieden. Ik zou het iedereen aanraden! en als ik eraan terug denk krijg ik nog steeds een warm gevoel, het was echt een mooie ervaring.
Hele lieve groet van Fleur (2016, 19 jaar)
Gisteren in coachen met een paard kwam ik er achter wat zich in mijn onderbewustzijn schuilhoudt.
Ik stapte in de ruimte waar het paard Pandora was. Ik werd door Sirpa uitgenodigd contact te maken met Pandora. Ik liep naar haar toe en ik stelde me op zoals ik dat vaak in m'n dagelijks leven doe. Ik benaderde het paard tot op een bepaalde afstand en liet daarna het initiatief bij Pandora. Zo stonden we daar. Allebei alert en afwachtend. Er gebeurde niks. Tenminste, niet qua contact. Maar binnenin mij voelde ik m'n onzekerheid en verdriet groeien. Alles in mij schreeuwde vanuit verlangen naar contact, maar ik durfde de eerste stap niet te zetten. Ik begon het te forceren. Ik dwong mezelf haar hals te aaien. Pandora reageerde met een soort hap mijn kant op. Geen verbinding dus. Ze begon te lopen. Door de ruimte met haar hoofd naar beneden. Dit staat voor verlies/ verdriet, vertelde Sirpa me. Ze liep van hoek naar hoek en daar stond ze dan stil. Met haar achterkant naar mij gericht. Soms keek ze even achterom of zelfs via de spiegels die daar hingen. Ze bleef maar lopen en soms gebruikte ze haar hoef om in het zand te graven.. Ze is op zoek, zei Sirpa.. IK ben op zoek, naar een manier om te gaan met mijn verdriet, zo vertaalde ik het.
Terwijl ik daar zo stond kwamen de tranen. Ik voelde zoveel verlorenheid en gemis. Ik wilde mijn moeder, iemand die me vast zou houden en zou zeggen dat het goed was. Ik wilde dat Pandora naar me toe zou komen, maar telkens liep ze langs me naar een andere hoek in de ruimte. Terwijl ik aan de grond genageld stond met mijn verdriet kwam Pandora aan mijn linkerzijde staan. Met haar achterkant naar mij gericht. Het voelde als uit contact, als afwijzing. Sirpa benoemde het en het voelde echt of zij symbool stond voor mijn moeder. Het raakte me zo! Het maakte me klein en bang. Ik wilde weg en vluchten. Ik wilde niet voelen wat ik voelde op dat moment. Niet wéér die pijn! Ik wist niet wat ik moest doen. Voelde me compleet lamgeslagen en passief, echt overmand door mijn verdriet. Ik herkende dat gevoel. Ik kan beter niets doen, dan wel iets doen en het risico lopen afgewezen of gekwetst te worden.
Ik voelde me slap en wilde eigenlijk ineengedoken op de grond gaan zitten. Weg uit dit gevoel. Ik huilde vanuit mijn diepste verdriet en mijn hoofd tolde ervan. Op het moment dat ik mijn verdriet liet komen, liet Pandora een stuk spanning los.
Sirpa vroeg me wat ik kon doen om contact te maken met Pandora. Ik wist het niet. Ik kon het niet. Ik voelde me zo moe gestreden. Ik wilde niet weer die eerste stap zetten naar verbinding met het risico dat ik nog meer afgewezen zou worden. Niet naar Pandora, niet naar m'n ouders, m'n stiefvader, niet maar die stomme mannen of naar wie dan ook. Ik wilde daar gewoon weg en verdwijnen in mijn eigen cocon. Het voelde koud en alleen en als vroeger..
Ik had geen idee!!! Ik dacht echt dat ik de verstoorde band met mijn moeder een plek had gegeven. Ik was me natuurlijk wel bewust van het feit dat ik niet veilig gehecht ben als klein meisje en dat ik gedurende het opgroeien telkens opnieuw werd afgewezen. Maar dat ik dit verdriet nog zo met me meedroeg en dat dit hetgeen is dat me soms zo in de weg zit.. Ik vind het confronterend!
Sirpa nodigde me uit even rond te lopen om uit die verkrampte situatie te komen en omdat het lijkt of het initiatief toch bij mij vandaan moet komen. Ik liep weg van de situatie waarin ik stond en Pandora kwam ook in beweging. Ze mestte en besnuffelde haar eigen mest. Sirpa vertaalde dit als: je moet je eigen stront aankijken. Ik besefte me dat er nu een nieuw stuk is bovengekomen om te helen en te accepteren.
Het mooie is dat Pandora hierna wel op me af stapte en stopte met haar neus tegen mijn buik. Heel even maar. Ik aaide haar en het raakte me en toen liep ze weer weg.
Sirpa nodigde me uit Pandora te bedanken en het kostte me even moeite Pandora weer als Pandora te zien. Maar ik liep op haar af en kroelde haar neus en bedankte haar voor wat ze me had laten zien.
Eindelijk mocht ik uit de ruimte stappen. Jemig.. Wat een diep verdriet. Maar hoe mooi is het dat Pandora en Sirpa mij hebben geholpen om een onbewust stuk bewust te maken! Ik kan hier weer mee aan de slag. In mijn proces, mijn hechting, mijn heling, in mijn opleiding, in het coachen, in gecoacht worden, in het contact met nieuwe mensen. Steeds een stukje dichterbij die vrijheid waar ik zo naar verlang en waar ik steeds vaker van mag proeven! Flow en overvloed! Magisch. (2016, vrouw 35+)