Vrijheid in de praktijk: Blog 12, Scheppende gedachten - De Vrije Kameleon
18620
post-template-default,single,single-post,postid-18620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

20 dec Vrijheid in de praktijk: Blog 12, Scheppende gedachten

De meeste mensen denken dat hun denken wordt bepaald door de omstandigheden waarin zij verkeren. Zij weten niet dat het juist andersom werkt. Onze gedachten creëren onze omstandigheden. 

Bovendien zijn onze gedachten steeds meer plat. Vanaf het moment dat we naar school gaan, worden onze gedachten steeds minder creatief en verliezen we verbondenheid met onze gevoelens en intuïtie. Door de maakbare wereld, die ook ons onderwijssysteem beheert, denken we vooral lineair. Op school ligt er een constante uitdaging op het gebied van logica, woorden en analyse. Hierdoor wordt ons vermogen tot het ervaren van emoties, onze intuïtie, verbeelding, creativiteit en het kunnen zien van verbanden naar de achtergrond verplaatst.

We zijn vergeten dat we zelf scheppende wezens zijn. Onze gedachten creëren onze omstandigheden. Wanneer je je dat realiseert, worden jouw gedachten belangrijker dan ooit. Laat je gedachten dus niet overnemen door de omstandigheden die door jouw omgeving worden gepresenteerd, als weer een actie- reactie dynamiek. Over deze dynamiek heb ik al veel geschreven. Op dit moment worden we veelal gestuurd door onze omgeving en creëert onze gedachten. Willen we dat? 


Op het moment dat je je realiseert dat je zelf scheppende vermogens hebt door jouw eigen gedachten te creëren, zit de uitdaging vooral in het opnieuw leren gebruiken van jouw rechterhersenhelft oftewel jouw creatieve brein. Want met jouw creatieve brein vergroot je jouw verbeeldingskracht. 


Dus wil je invloed uitoefenen op jouw omstandigheden, verbeeld je dan dagelijks in hoe jij jezelf, jouw leven en de wereld wilt zien.
Stel je eens wat we met z’n allen kunnen creëren als we dit met meer gaan doen? 


Om uit een reactie te blijven, is de weg naar binnen, aanwezig zijn in elk moment en het creëren van jouw essentie een uitdaging. Hoe je dat ontwikkelt, lees je in verschillende blogs die ik vanaf maart aan het delen ben. 

Geen reactie's

Geef een reactie