Loslaten - De Vrije Kameleon
17394
post-template-default,single,single-post,postid-17394,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

16 jun Loslaten

Vandaag afscheid genomen van mijn mentorklas. Met een brok in mijn keel en tranen over mijn wangen. Wat heb ik dit altijd met veel liefde gedaan…. Heb nu nog een teamcoachsessie ingepland staan vanuit het lectoraat. Schrijf nog een artikel met een collega van Hogeschool Leiden. Kijk nog een stapel toetsen na. Ruim mijn kast leeg. Over 4 weken lever ik mijn ‘sleutel’ in en neem ik afscheid van de Haagse Hogeschool.

18 jaar geleden kwam ik als deeltijdstudent bij de hogeschool studeren. Na de Mavo en een MBO opleiding had ik nooit durven dromen dat ik zou gaan studeren, maar ik durfde de stap toch te wagen. De docenten waren bevlogen, inspirerend en hadden allemaal hun eigen manier van lesgeven. Er was betrokkenheid. Ik werd gezien. Het was thuiskomen in een warm bad. Studeerde zelfs cum laude af. En werd na twee jaar afgestudeerd te zijn, gevraagd of ik daar wilde komen werken. Wat wilde ik graag bij die ‘club’ horen.

Bijna 12 jaar heb ik studenten mogen lesgeven, begeleiden en coachen. Ik las een boek en ontwikkelde in samenwerking met collega’s mijn lessen. Zoveel vrijheid en vertrouwen. Al mijn creativiteit kreeg de ruimte. Ben ook aardig uitgedaagd mezelf verder te ontwikkelen. In 2014 studeerde ik zelfs af voor mijn Master.

Ik heb zoveel mooie mensen voorbij zien komen. Studenten, collega’s, samenwerkingspartners en mijn kamergenootjes. Elkaar inspireren, kennis delen, eigenwijze ideeën, intieme gesprekken, vriendschappen, lachen en plezier. Introductie, uitreikingen, afscheid nemen, elkaar steunen en feestjes vieren. Naast de pieken ook dalen…… Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten. Ik wil alle (alumni) studenten, (oud) collega’s, mijn ‘roomies’ en samenwerkingspartners bedanken voor de mooie tijd!

Om verder te kunnen groeien en mijn kwaliteiten weer de ruimte te geven, is het tijd om te vertrekken. Ik ben al een tijdje zelf mijn nieuwe uitdaging aan het creëren. Eerst dacht ik met onbetaald verlof meer ruimte te maken, maar die constructie voelde toch teveel als een veiligheidslijntje. Dus neem ik ontslag en spring ik in het diepe. Het komende jaar ga ik mijn hart verder volgen en al mijn energie stoppen in het verder bouwen aan mijn eigen praktijk De Vrije Kameleon. Morgen de sleutel van mijn eigen praktijkruimte.

Super veel zin in.

 

Geen reactie's

Geef een reactie