Zoektocht naar vrijheid: Blog 1, Mijn verhaal delen - De Vrije Kameleon
16475
post-template-default,single,single-post,postid-16475,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

04 mrt Zoektocht naar vrijheid: Blog 1, Mijn verhaal delen

Eindelijk is het zover. Het delen van mijn ervaringen door het schrijven van blogs. Ervaringsverhalen van De Vrije Kameleon, mijn verhaal, mijn gevoelens en mijn beleving. Mijn zoektocht naar vrijheid. Het gaat over mijn beschadigingen die ik als kind heb opgelopen. En over de gevolgen daarvan. Het gaat over herstel en groei. Al jaren loop ik met het idee dat ik graag een boek wil schrijven. In 2012 ben ik er dan ook aan begonnen tijdens een vakantie op Kos. Ik had toen 100 pagina’s geschreven. Daarna heeft het, door verschillende omstandigheden, stil gestaan. Nu bijna 5 jaar verder, kies ik ervoor de belangrijkste ervaringen kort, één voor één, te herschrijven en via mijn site met jou te delen.

Mijn verhaal had ik in eerste instantie voor mezelf geschreven. Het schrijven werkte toen erg helend. Vooral het erkennen van mijn kleine meisje en haar ervaringen waren belangrijk. De rode draad van mijn verhaal is mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Een beschrijving van de weg die ik heb gelopen. Ik heb veel doorgrond en ervaren om uiteindelijk mezelf te kunnen zijn. Eigenlijk was alles er al. Heel diep van binnen verstopt. Elke laag die ik als bescherming had opgebouwd om te overleven heb ik onderzocht, omarmt en soms losgelaten. Mijn verleden en mijn ervaringen zijn onderdeel van mij.

Het delen van mijn geschiedenis voelt als één van mijn laatste stappen in het zichtbaar maken van mezelf. Ik vlucht en schaam me niet meer. Voel me ook niet meer schuldig. Alles wat ooit verborgen was, mag er zijn. Van nature ben ik best vrolijk en open, maar had ook vele maskers. Ik wist precies welk gedrag wenselijk was binnen verschillende situaties. En kon me aan iedereen en elke situatie aanpassen, net als een kameleon. Wist me vaak heel goed voor te doen, maar diep van binnen voelde ik diepe pijn. Ik heb me vaak heel alleen gevoeld met al mijn bijzondere levenservaringen, gedachten en gevoelens. Voelde me anders en durfde dat niet echt te laten zien. Bang niet goed genoeg te zijn en afgewezen te worden. Soms dacht ik zelfs dat ik het er maar mee moest doen. Sinds ik inzicht heb in die angst, kan voelen en mijn kwetsbaarheid durf te delen, ervaar ik mijn eigen waarheid en kracht. Ik ben best trots op waar ik vandaan kom en wie ik nu ben.

Als je me echt zou kennen, zou je weten dat ik het ook best wel spannend vind mijn bijzondere levenservaringen in het openbaar te delen. Vooral nu ik mijn eerste blog met jullie deel, voel ik wat spanning in mijn lijf, heb een verhoogde hartslag en onzekerheid. Maar ook dat mag er nu zijn.

Iedereen heeft zijn eigen verhaal en geschiedenis. In elk verhaal spelen ervaringen, gevoelens en emoties. En die dragen we met ons mee. Soms belemmeren die ervaringen ons in het huidige moment. Heb je het gevoel dat je in sommige situaties niet tot je recht komt? Weet je niet hoe je hiermee moet omgaan? Je kunt hier verandering in brengen door jouw onzuiverheden op te zoeken en erbij te blijven. Ermee aan de slag te gaan. Zodat je jouw vaste patronen kunt doorbreken.

Ik werd belemmerd in mijn functioneren. Wat ik daarbij ben tegengekomen en hoe ik ermee ben omgegaan, beschrijf ik in mijn ervaringsverhalen. Mijn kennis komt dus niet alleen uit boeken en opleidingen, maar vooral ook door mijn levenservaring. Inmiddels kan ik zeggen dat ik mijn belemmeringen heb kunnen omvormen. Maar het blijft met alle afleidingen en verleidingen een uitdaging bij mezelf te blijven.

Binnen mijn praktijk kom ik veel thema’s rondom hechting tegen. In onze kindertijd worden we gevormd en lopen we beschadigingen op. We ontwikkelen maniertjes en patronen om te ‘overleven’. Die maniertjes en patronen kunnen ons later in ons leven enorm in de weg gaan zitten. Het verhaal van de persoon (of groep) wordt zichtbaar en mag er helemaal zijn. Mijn focus is lichaams- en systeemgericht. Ik breng vertraging. Laat je ervaren en voelen en aanwezig te zijn en blijven in jouw lichaam. Iedereen heeft zijn eigen antwoorden op zijn vragen. Tijdens de ontmoeting probeer ik aanwezig te zijn zonder oordeel, mening of advies. Hierdoor ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Ook binnen groepen zie je vaak repeterende patronen en maniertjes die het samenwerken kunnen belemmeren.

Ik ondersteun je om eerst de verbinding met jezelf te maken. Om vervolgens in het contact met een ander meer van jezelf te laten zien. Meer te gaan doen wat je voelt. En komt hierdoor meer tot je recht. En waar mensen meer tot hun recht komen, wordt de verbinding versterkt en kan de energie gaan stromen. Mocht je meer willen weten over wat ik precies doe, check dan mijn website. www.devrijekameleon.nl

Elke eerste zondag van de maand plaats ik een nieuwe blog, een ervaringsverhaal van mijn zoektocht naar vrijheid.

Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Warme groet,

Sirpa

Elke blog wordt in overleg en met goedkeuring ondersteund met een kaart van zinvol.nu.

2 Reactie's
 • emma krebs
  Geplaatst op 13:37h, 13 maart Beantwoorden

  Hallo Sirpa,In alles wat ik lees bij jouw van je site of dit 1ste blog lees ik de liefde.Dank je.
  Wat fantastisch dat je dit deelt,hoe een overwinning jouw dat gekost heeft en je hebt het gedaan.Leerlingen op jouw school zullen je dankbaar zijn, dat je dit deelt.
  Heel duidelijke boodschap, niemand is meer of minder het zijn ervaringen waar we door heen gaan, soms heel rot en soms minder.Het maakt niet uit.Je wezen is onveranderlijk.
  Wij allen zijn gelijkwaardig van hieruit werken, dat is de bedoeling, dan ontstaat de Liefde,de onbaatzuchtige liefde..Zelf heb ik ook zo gewerkt met mijn leerlingen altijd, maar op een gegeven moment in lagere vibraties gezakt door frustraties etc.Nu klim ik er weer uit en wordt weer krachtig.mijn potentieel werkt dan weer.
  Wat heerlijk dat niemand zich hoeft te schamen voor dat wat hij gedaan heeft of zich klein te gaan voelen, stap eruit en leef nu ,creëer jouw leven vanuit de Hogere orde.

  Vanavond vlieg ik naar Turkije,heel anders als ik mij gedacht heb…….dacht dit wil ik je nog graag meegeven.Je bent een wijs mens.Lieve groet Emma

 • Patricia Kortekaas-Vreeburg
  Geplaatst op 11:25h, 14 maart Beantwoorden

  Moedig om dit zo te delen… voel nu al warmte, herkenning en inspiratie.

Geef een reactie