Durven delen - De Vrije Kameleon
16525
post-template-default,single,single-post,postid-16525,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Sirpa van der Steen | paardencoach

23 mrt Durven delen

Mijn eerste ervaringsverhaal van mijn zoektocht naar vrijheid, blog 2 Radeloosheid, is eindelijk de wereld in! Na het drukken op die knop voelde ik mijn angst opkomen. Op dat moment had ik ook direct mijn blog weer kunnen verwijderen. Dat deed ik gelukkig niet. Ik voelde angst en accepteerde dat die er was. Angst die ik als klein meisje ook al voelde, angst voor afwijzing. Ik ben nu volwassen en wijs mezelf niet meer af, de schaamte voorbij. Mijn ervaringen waren er altijd al, maar niet zichtbaar voor de buitenwereld. Ik heb mijn schaduwkanten omarmd. Eigenlijk duurde het gevoel van angst maar heel even. Na de angst kreeg ik juist een gevoel van vrijheid, van ontspanning. Dit is precies wat ik wil. Het ontvangen van zoveel positieve reacties sterkt mij in mijn gevoel dat het delen van mijn verhaal de moeite waard is. Tien jaar geleden voelde ik diep van binnen dat ik mijn levenservaringen wilde delen, maar wist niet hoe en of ik dat überhaupt zou durven.

Met dat durven delen had ik in het verleden sowieso wat moeite. Binnen een groep kon ik me soms wat terughoudender opstellen. De kat uit de boom kijken om te zien wat de gehanteerde norm is. Niet dat ik introvert ben. Eigenlijk extravert, maar ook heel gevoelig. Ik probeerde mijn gevoeligheid meestal te verbloemen. Soms als ik voelde dat het ‘veilig’ genoeg was, durfde ik wel te delen. Ik heb daarbij geleerd dat als je je kwetsbaar opstelt dat andere mensen zich opeens ook kwetsbaar durven op te stellen. Als ik echt contact zo belangrijk vind, dan kan ik het beste zelf de toon zetten. Het openbaar delen van mijn ervaringen is voor mijzelf de ultieme stap in volledige zelfacceptatie. Ongeacht wat anderen ervan vinden.

Los van durven, zijn mijn levenservaringen het waard om te delen omdat ze mij ook zoveel gebracht hebben. Alle pijn en angst hebben mij aangespoord op zoek te gaan naar oplossingen. Vanuit een wanhopige situatie ben ik uitgegroeid tot een sterke vrouw en een gedreven professional. Ik voel me vrij, ken mijn missie, zit vol passie en meer….

Ben je benieuwd naar mijn volgende ervaringsverhaal? Zondag 2 april wordt blog 3 gedeeld, de volgende blogs volgen dit jaar op elke eerste zondag van de maand.

 

Geen reactie's

Geef een reactie