Benadering - De Vrije Kameleon
Organisatie coaching is de organisatie een bepaalde kant op laten bewegen binnen een bepaalde context die gewenst is, een verandertraject waarbij leren centraal staat. Een organisatie bestaat uit mensen en die mensen zijn belangrijk als het om organisatie coaching gaat.
Bottom up processen, collectief leren, organisatieontwikkeling, cultuurverandering
15532
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15532,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Benadering

‘Hoe je kijkt, maakt wat je ziet’

‘Iedereen kijkt op een andere manier naar de werkelijkheid. Bij mij is er ruimte voor al die verschillende zienswijzen. Zodat er meer verbinding kan ontstaan.'

Uit mijn persoonlijke- en professionele ervaringen, kennis en ontwikkeling heb ik mijn eigen begeleidingsstijl ontwikkeld. Deze begeleiding bestaat uit onderstaande vier benaderingen.

1. Holistische benadering

Ik kijk naar de mens als geheel. Alles is met elkaar verbonden. Als alles met elkaar verbonden is, kan het zijn dat de vraag waarmee je komt niet op zichzelf staat, maar dat de oorzaak van jouw vraag ergens anders zit dan in eerste instantie wordt gedacht. Daarom werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes (energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche). Tijdens onze eerste kennismaking kan ik hier meer over vertellen. Wilt je er meer over lezen, dan verwijs ik je naar bovenstaande link.

2. Lichaamsgerichte benadering

Wat ik om mij heen ervaar is dat wij mensen erg vaak in ons hoofd zitten. We zijn onvoldoende in verbinding met onszelf. De kracht van ons voelen wordt niet (meer) gevoeld. Ons lichaam geeft informatie, maar we merken het niet op. We zijn vluchtig en ervaren spanning. Je wilt dingen anders, maar hoe? Om ons eigen leven zelf te kunnen vormgeven, is de verbinding met ons lichaam cruciaal. We werken aan het versterken van de verbinding met jezelf. Vanuit een innerlijke verbinding met onszelf kan er ook weer een zuivere verbinding met een ander of omgeving worden gemaakt.

3. Systeemgerichte benadering

Ik kijk naar de persoon of groep met een systeembril. Om inzicht te krijgen in belemmerende gedragspatronen en overtuigingen is het interessant de situatie binnen een breder perspectief te onderzoeken via een systemische benadering. Jij bent namelijk onderdeel van een groter geheel, een systeem. Onder systemen verstaan we jouw gezin, familie, team of organisatie. Elk systeem kent zijn eigen dynamiek en alle leden beïnvloeden elkaar.

4. Oplossingsgerichte benadering

Ik ga uit van het zelfoplossend vermogen van de ander.  En volg jouw proces en draag werkvormen aan die je helpen jouw eigen oplossing te vinden. Je bent je eigen expert. We kijken terug waar nodig en sporen belemmeringen op, maar de focus ligt op het samen toewerken naar een gewenste situatie met haalbare stappen en succeservaringen.

Natuurlijke omgeving

Mijn sessies vinden binnen mijn eigen praktijk vanaf een stoel of een massagetafel plaats. Of als daar behoefte aan is in de duinen of het strand. Een natuurlijke omgeving heeft een positieve werking op ons welzijn. Ik werk ook graag met paarden samen omdat ze zo gevoelig zijn. En ons onderbewustzijn, lichaamstaal en emoties spiegelen.  Paarden nemen tijdens de sessie kleine verschillen waar en reageren hier direct op. Deze informatie in combinatie met wat jijzelf ervaart, voelt en inbrengt en wat het paard laat zien, brengt je direct in verbinding met de kern van jouw blokkade(s). In verbinding met een paard wordt jouw bewustzijnsproces versneld. Om de verbinding met een paard te ervaren, hoef je geen paardenliefhebber te zijn of ervaring met paarden te hebben. Je mag er zelfs nog een beetje bang voor zijn. We werken samen met het paard vanaf de grond.

Ruimte dragen 

Omdat ik mezelf zo intens onderzocht heb, ook mijn schaduwkanten, ben ik in staat om voor jou ruimte te creëren, jouw eigen keuzes te laten maken, onvoorwaardelijke en oordeelloze steun te bieden, een veilig gevoel te geven en zachte ondersteuning te bieden.

Traject/workshop/sessie op maat

Ik ben flexibel in het begeleiden, werkvormen ontwerpen en vormgeven van een traject, opdracht en/of workshop dat aansluit op een specifieke praktijksituatie.

Aanpak

Er vindt een intakegesprek met betrokkene(n) plaats. Tijdens de intake maken we kennis, onderzoeken we de situatie en maken wederzijdse verwachtingen helder. Na de intake en wederzijdse klik, kom ik met een voorstel voor een traject, waarin de vraag, doelen en wederzijdse verwachtingen zijn vastgelegd. Om zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten, evalueer ik tijdens het traject regelmatig het proces en de inhoud.

De coaching vindt plaats in Leidschendam-Voorburg op één van de twee werklocaties van de Vrije Kameleon. Het kan ook op een andere plek als daar behoefte aan is.

Om kennis te maken met mijn manier van werken, kun je ook eerst een eenmalige sessie of workshop volgen.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met me op.

De Vrije Kameleon
‘Laat het los, maak jezelf zichtbaar en vrij’

Contactgegevens:
Sirpa van der Steen – Ilsink
06-55831296

Natuurgerichte Vakspecialist
Erkend Coach

Copyright © De Vrije Kameleon All Rights Reserved   |   Design & webdevelopment door Studio3bis.nl | Fotografie door Marco Ferrageau en Steef & Suus